'Rusya giderek saldırganlaşıyor'

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Rusya'daki yönetimin ülke içinde daha otoriter ve dünyada daha saldırgan hale geldiğini söyledi. ABD Dışişleri Bakanı, Batıya, Kremlin yönetimine karşı durma ve "Rusya'nın saldırganlığının herhangi bir kazanım sağlamasına" izin vermeme çağrısında da bulundu.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 12:44
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Polonya'nın Gazeta Wyborcza gazetesinde yayımlanan yazısında, Rusya'nın Gürcistan'a karşı savaşını kınayarak, bu savaşın herhangi bir stratejik amaca ulaşmadığını ve ulaşmayacağını belirtti.

Gürcistan'daki savaşın, Moskova'nın birçok eyleminde endişe verici son işaret olduğu görüşünü dile getiren Rice, Moskova yönetiminin söz konusu eylemlerini; petrol ve gazı baskı aracı olarak kullanması, Polonya gibi barışçıl ülkeleri nükleer silahlarla hedef alma tehdidinde bulunması ve Rusya'da özgürlük ve hukukun sesini kısması şeklinde sıraladı. Rice, "Ortaya çıkan tablo, giderek otoriter ve saldırgan hale gelen bir Rusya" ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı, Batıya, Kremlin yönetimine karşı durma ve "Rusya'nın saldırganlığının herhangi bir kazanım sağlamasına" izin vermeme çağrısında bulundu.

Rice, ABD ve Avrupa'nın, Kremlin yönetimini "Avro-Atlantik topluluğunun geleceğini veto etmesine" izin vermeyeceğini belirtti. ABD Dışişleri Bakanı, özellikle NATO'dan bahsetmese de, kapıların Gürcistan ve Ukrayna'ya açık olduğu mesajını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler