İpsala'da 10km'lik kuyruk

Yunanistan'da gümrükçülerin grevi nedeniyle Edirne'nin İpsala Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapamayan tırlar, Türk tarafında 10 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu. Aynı kuyruğun Türkiye'ye dönmek üzere Yunanistan'ın Kipi Sınır Kapısı'nda da oluştuğu bildirildi. İpsala Gümrük Müdürlüğü yetkileri, sorunun çözümü için uğraşıldığını kaydettiler.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 14:05
Abone Ol google-news

Yunanistan'da gümrükçülerin grevi nedeniyle Edirne'nin İpsala Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapamayan tırlar şöförleri, 22 Eylül'den bu yana Yunanistan'a geçemediklerini ve perişan bir vaziyette beklediklerini belirtti.

Sürücüler şunları kaydetti:
''Sorun Yunanistan tarafında. Uzun bir süredir çıkış işlemleri için bekliyoruz. Ne arayan var, ne soran var. Arabanın içinde yat kalk. Ne yiyecek var, ne içecek var. Halimiz çok kötü. İhtiyaçlarımızı gideremiyoruz.''

Tırların içindeki malların bir çoğunun tekstil ve mobilya olduğunu ifade eden şoförler, ticaretin önlendiğini, karşı tarafta alıcıların da mallarını beklediğini, ama gidemediklerini belirtti.

İpsala Gümrük Müdürlüğü yetkileri, otomobil ile otobüslerin Yunanistan'a geçtiklerini, gümrükçülerin grevi nedeni ile tırların işlemlerinin yapılamadığını, sorunun çözümü için uğraşıldığını kaydettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler