5. Dünya Su Forumu

İstanbul'da 2009 yılında yapılacak ''5. Dünya Su Forumu''na hazırlık amacıyla düzenlenen 'Bölgesel Hazırlık Süreci Türkiye Bölgesel toplantıları' kapsamında, Artvin'de 'Su ve Enerji' konulu konferans gerçekleştirildi.Toplantıya, bilim adamlarının yanı sıra Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, AKP Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu gibi isimler de katıldı.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 14:19
Abone Ol google-news

Artvin Devlet Su İşleri 26. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, AKP Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, bilim adamları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Aydoğdu, su ve enerji derken, aslında su ve insanın ifade edildiğini, bunun da insan ve felaket anlamına geldiğini söyledi.

Dünyanın böyle bir ikilem içinde olduğunu ifade eden Aydoğdu, ''Teknoloji bu şekilde ilerlerse, insan imkanlarıyla baş edilemez bir durum ortaya çıkacak. Bunları Artvin'den söylüyorum. Artvin teknolojinin henüz bir çevre felaketi yaşatmadığı bir yer. Biz burada baraj yaparken, buradaki hidroelektrik santrallere başlarken en çok bunlara dikkat ediyoruz'' dedi.

Artvin'in el değmemişliğine bakarak öncelikle Türkiye sonra belki bütün dünya için çevrenin düzgün kullanılabileceğini belirten Aydoğdu, ''Bu işler için Türkiye'nin önde gelen düşünürleri, profesörlerimiz, büyüklerimiz, kültür büyüklerimiz mutlaka benden çok daha önemli şeyler söyleyecektir. Ama 'teknoloji insan ilişkisini nasıl düzeltebiliriz'in cevabını Artvin bize sunuyor'' diye konuştu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hızır Önsoy ise 5. Dünya Su Forumu'na ışık tutmak amacıyla DSİ Bölge Müdürlüklerince konferanslar düzenlendiğini belirterek, ''Artvin'de ise 'su ve enerji' konusunu tartışıyoruz. 2 gün devam edecek konferanstan çıkacak rapor ve özetler, 5. Dünya Su Forumu'na öneri olarak gönderilecek'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler