KKTC'de Genel Kurul, 'garantörlük' için toplanıyor

KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yarın olağanüstü toplanarak, Kıbrıs sorununun çözümünde Garanti ve İttifak Anlaşmalarının vazgeçilmezliğini vurgulayan bir karar tasarısını görüşecek.

Yayınlanma: 23.02.2010 - 13:18
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen 5 siyasi partinin tümünün onay vermesinin beklendiği karar tasarısında, Kıbrıs Türk halkının hassasiyetleri vurgulanacak.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, düzenlediği basın toplantısıyla, yarın yapılacak olağanüstü toplantı ve görüşülüp oylanacak Kıbrıs sorunu konusundaki karar tasarısı hakkında bilgi verdi.

"Kıbrıs Türk tarafında, Kıbrıs sorununu çözme iradesi varken, Kıbrıs Rum tarafının görüşmeleri sabote eden davranış ve girişimlerde bulunduğunu" ifade eden Bozer, Rum meclisinin, Kıbrıs Türklerinin çok hassas olduğu ve vazgeçemeyeceği Garanti ve İttifak Anlaşmalarının, "kabul edilemeyeceği ve geçersiz olduğu" yönünde oy birliğiyle karar aldığını anımsattı.

Garanti ve İttifak Anlaşmalarının Kıbrıs Türk halkı için vazgeçilmez ve kırmızı çizgisi olduğunun altını çizen Bozer, Rumların aldığı karara karşı karar alınacağını, Garanti ve İttifak Anlaşmalarından vazgeçilemeyeceğini dünya kamuoyuna da duyuracaklarını kaydetti.

Bozer, bu nedenle meclisi yarın olağanüstü toplantıya çağırdıklarını ve bu yönde bir karar alınacağını söyledi.

Rumların aldığı kararın, Kıbrıs görüşmelerini sabote edecek ve anlamsız kılacak bir karar olduğunu ifade eden KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer, Kıbrıs Türk tarafı olarak görüşmelerde samimi olduklarını ve bir sonuca varma adına görüşmeleri desteklediklerini bildirdi.

Rum meclisinin aldığı kararla görüşmelerin nereye varacağı konusunda tereddüt ve kaygıları olduğunu belirten Bozer, bu konudaki düşüncelerini net ve açık bir şekilde, meclis kararı olarak ifade edeceklerini söyledi.

 

Ziyaretçilere kısıtlama

Cumhuriyet Meclisi'ne son aylarda yoğun ziyaretçi akını nedeniyle bazı sıkıntılar yaşandığını da belirten Bozer, konunun Başkanlık Divanı'nda görüşüldüğünü ve ziyaretçiler için bazı kısıtlamaların uygulanacağını da açıkladı.

Bozer, bu nedenle halktan anlayış beklediklerini kaydederek, meclis çalışmalarının başladığı saatten itibaren yönetmelik gereği ziyaretçi kabul edilmeyeceğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler