Kalp Vakfı'ndan yelken yarışları

Türk Kalp Vakfı, ''Uluslararası Altın Boynuz Gece Kürek Yarışları'' düzenleyecek. Yarışlara Bulgaristan, Almanya ve Slovenya'dan toplam 6, yurt içinden de 8 takım katılıyor.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 14:50
Abone Ol google-news

Türk Kalp Vakfı, Türkiye Kürek Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş, 27 Eylül Dünya Kalp Günü'nde, ''Uluslararası Altın Boynuz Gece Kürek Yarışları'' düzenleyecek.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Çetin Öztürk, Feshane Sadabad Salonu'ndaki basın toplantısında, kürek yarışlarının Sapanca'da yapıldığını ancak fazla ilgi görmediğini belirterek, ''İlk kez geçen yıl kürek yarışlarını ayışığında gerçekleştirdik'' dedi.

Bu yıl yapılacak kürek yarışlarının Uluslararası Kürek Federasyonu takvimine alındığını anlatan Öztürk, ''Bu yılki yarışlara çok talep oldu. Ancak malzeme sıkıntısı nedeniyle yurt dışından gelen talepleri karşılayamadık. İlk başvuran Almanya olduğu için onların malzemelerini karşılayacağız. Ayrıca Bulgaristan ve Slovenya'dan da takımlar katılacak. Seneye malzeme sorununu çözersek daha fazla katılım olacak'' diye konuştu.

Kürek yarışlarının normalde 2 bin metre olarak gerçekleştirildiğini ifade eden Öztürk, ''Yarışlar, gece yapılması, katılımın ve izleyicilerin fazla olması nedeniyle halkın önünden sık geçilmesi için 400 metre tek gidiş şeklinde yapılacak'' dedi.

Yarışlara Bulgaristan, Almanya ve Slovenya'dan toplam 6, yurt içinden de 8 takımın katılacağını dile getiren Öztürk, yaklaşık 200 sporcunun katılması beklenen yarışların 24 kategoride gerçekleştirileceğini söyledi.

Dünyada ilk kez geçen yıl gerçekleştirilen ayışığında kürek yarışlarının, bu yıl Türk Kalp Vakfının talebi doğrultusunda 27 Eylül Dünya Kalp Günü'nde yapılacağını kaydeden Öztürk, küreğin, kalp sağlığına en uygun spor olduğunu vurguladı.

Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın da bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilecek Dünya Kalp Günü'nde, aynı zamanda tüm sporlar içinde kalp sağlığına en uygun spor olan kürek yarışlarının da yapılacağını belirtti. Yıldırımakın, ''27 Eylül Cumartesi günü havanın yağışlı olması bekleniyor ama yine de yarışlar yapılacak ve Türkiye dünya gündemine gelecek'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü İlker Astarcı, son yıllarda belediyenin yaptığı çalışmalarla çehresi değişen ve su sporları için en güzel mekanlardan biri olarak öne çıkan Haliç'te kürek yarışlarının yapılacağını bildirdi. Astarcı, şunları kaydetti: ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş ve Türkiye Kürek Federasyonunun ortaklaşa gerçekleştirdiği turnuva, Dünya Kalp Günü'ne denk gelmesi sebebiyle ayrı bir anlam taşıyor. Olimpik spor dallarından olan kürek sporunun gelişmesi için büyük önem taşıyan gece kürek yarışları, 27 Eylül Cumartesi saat 20.30'da Feshane'de gerçekleştirilecek. Büyükler ve gençler bay-bayan olmak üzere 24 kategoriyi kapsayan yarışlarda dereceye giren sporculara ödülleri, yarışların bitiminden hemen sonra Feshane'nin bahçesinde yapılacak törende verilecek.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler