Akman'ın avukatından açıklamalar

Radyo ve Televizyon Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman'ın avukatı Ali Yıldız, bir gazetede yer alan haberde Akman'ın mal varlığı konusunda mahkemeyi yanılttığı iddialarına ilişkin konuştu. Ali Yıldız, ''müvekkilini ya da herhangi bir ifade sahibini, mahkemelere eksiksiz şekilde mal bildiriminde bulunmaya zorunlu tutan bir yasa olmadığını'' bildirdi.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 15:05
Abone Ol google-news

Radyo ve Televizyon Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman'ın avukatı Ali Yıldız, bir gazetede yer alan haberde Akman'ın mal varlığı konusunda mahkemeyi yanılttığı iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, ''Müvekkili ya da herhangi bir ifade sahibini, mahkemelere eksiksiz mal bildiriminde bulunmaya zorunlu tutan bir yasa olmadığını, 3628 sayılı yasanın 2. maddesinde kimlerin mal beyanında bulunacağının, 8. maddesinde de bunun usulünün düzenlendiğini'' ifade eden Yıldız, ''Müvekkilim de bu yasanın 8. maddesi çerçevesinde usulüne uygun olarak bağlı bulunduğu merciye mal bildiriminde bulunmuştur. Bu husus defalarca açıklanmıştır. Haberdeki iddia müvekkilimin sayın mahkemeden Armada Alışveriş Merkezine hissedar olan bir limited şirketteki hisselerini gizlediği iddiasıdır'' görüşünü dile getirdi.

''Müvekkili hakkında yaklaşık 20 gündür gerçeğe ve hukuka aykırı iddia ve haberlerle büyük bir karalama kampanyası yürütüldüğünü'', gazetenin ''müvekkilini yıpratma ve yıldırma amacıyla haber yaptığını'' öne süren Yıldız, şunları kaydetti:

''Müvekkilimin mahkemeye mal bildiriminde bulunmak gibi yasal bir zorunluluğu yok iken ve mahkemeyi yanıltma kastının olmadığı bu kadar açıkken sırf müvekkilimi karalamak için hukuki metinlerin bu şekilde çarpıtılması yayıncı grubun habercilik anlayışının geldiği noktayı göstermesi açısından üzücü ve düşündürücüdür. Müvekkil hakkındaki gerçeğe aykırı bu iddialar ile yürütülen linç kampanyası halkımız tarafından da ibretle izlenmekte, bu haber ve iddialar müvekkilimi değil, sadece iddia sahiplerini halk nezdinde küçültmektedir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler