Kılıçdaroğlu - Fırat tartışmasının ardından

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat arasında 1 saat 35 dakika süren tartışmanın yankıları sürüyor. CHP Lideri Baykal, Kılıçdaroğlu'nun sunduğu belgelerin ciddiyetine dikkat çekti. Baykal, Fırat'ı belgeleri çürütemediğini ifade etti. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ise "Tartışmaya izin verilmemeliydi." dedi.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 15:05
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat arasında 1 saat 35 dakika süren tartışmanın ardından CHP tarafında zafer havası hakim oldu.

Tartışmayı, TBMM’deki makam odasında kurmaylarıyla birlikte izleyen CHP Lideri Deniz Baykal da tartışmanın sona ermesinin ardından Kılıçdaroğlu’nu makamında kabul etti. Baykal, burada kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmede Kılıçdaroğlu’nu kutladı ve sunduğu belgelerin ciddiyetine dikkat çekti.

Baykal, özellikle Menas Şirketi’nin hayali ihracat yaptığı yönündeki tartışmaların Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu belgeler doğrultusunda net bir şekilde ortaya çıktığına vurgu yaptı. Baykal, Fırat’ın bu konuyu ispat edemediğini dile getirdi. Baykal, değerlendirmesinde Menas şirketinin yeşil hatta alınması için Gümrükler Genel Müdürlüğü'ne AKP’li Fırat’ın da adının yazılı bulunduğu belgeye de vurgu yaptı.

 

"Toptan buna izin vermemeliydi"

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü tartışmasıyla ilgili olarak ''TBMM çatısı altında siyasi tartışmadan da uzak, birbirlerine çirkin kelimelerle hücum eden iki siyasetçinin tartışması yer alamaz. Meclis, bunun yeri değil. Kesinlikle Sayın Toptan buna izin vermemeliydi'' dedi.

Meclis'te konuşma yerinin sadece kürsü olduğunu belirten Arınç, milletvekillerinin düşüncesini orada ifade etmesi gerektiğini söyledi. Bülent Arınç, ''Birbirlerine ağız dolusu hakaretlerle, belli, basit suçlar sebebiyle suçlamada bulunan insanların tartışacağı, düello yapacağı, birbirini tahrik edeceği yer Meclis'in hiç bir mekanı değildir.

Siz bu iddialarınızda çok ısrarlıysanız, bunlarla bir suç işlendiğine gerçekten inanıyorsanız, bunların belgelerini yayınlar ve bu işle ilgili adli yargıya müracaat ederseniz. Yoksa bilmediğimiz, okuyamadığımız, irtibat kuramadığımız, elden ele dolaşan kağıtlarla, biz Meclis'te bugün mahkeme kurmadık ki. Bir hakim yargılamadı ki. Tarafların delilleri incelenmedi ki. Kimin çenesi kuvvetliyse, onun üstün gelmesi duasıyla izlendi. Neredeyse bu tartışma müşterek bahse dönüşecekti. Kimsenin bundan tatmin olduğunu sanmıyorum. Bu tartışma ve gerginlik, ağızlardan köpükler saç saça çiftçiye de siyasetçiye de bürokrata da ev hanımına da gençlere de yansır ve kavganın içinde kendimizi buluruz." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler