27 bin dolarlık ceza

Hırvatistan Futbol Federasyonu, Hırvat taraftarların, İngiltere Milli Futbol Takımı'ndan Emile Heskey'e ırkçı tezahüratta bulunması nedeniyle 27 bin dolarlık para cezasına çarptırıldı. Para cezasının yer aldığı açıklamada "Irkçılığın futbolda yeri yoktur'' denildi.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 15:31
Abone Ol google-news

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nden (FIFA) yapılan açıklamada, 2010 Dünya Kupası elemelerinde Hırvatistan-İngiltere arasında yapılan maçta, Hırvat taraftarların, İngiltere milli takımının siyahi oyuncusu Heskey'e ırkçı slogan atması nedeniyle federasyona 27 bin dolarlık para cezası verildiği bildirildi.

''Irkçılığın futbolda yeri yoktur'' denilen açıklamada, birliğin, bu mesajı tüm dünyaya yaymaya kararlı olduğu vurgulandı.

FIFA Disiplin Komitesi de bu sorunu kontrol altına almayı başaramazsa da Hırvatistan'ın, daha ağır cezalarla karşılaşacağına ilişkin bir uyarı yaptı.

Heskey, başkent Zagreb'deki Maksimir Stadı'nda yapılan ve İngiltere'nin 4-1 üstünlüğüyle biten maçın ikinci yarısında, Hırvat kaptan Niko Kovac ile ikili mücadeleye girmiş, bunun üzerine Hırvat taraftarlar, kendisine maymun taklidi yaparak, ırkçı tezahüratta bulunmuşlardı.
Heskey de taraftarlara dönerek, ''cahil insanlar'' şeklinde bağırmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler