İsrail işgal topraklarını konuşacak

BM Güvenlik Konseyi'nin, İsrail'in işgal topraklarında devam eden yerleşim birimleri inşasıyla ilgili olarak yarın üst düzey açık görüşme yapılmasını kabul ettiği bildirildi. Libya'nın BM temsilcisi Mahmud Cebreel, anlaşmanın bugün konseyde kapalı kapılar ardından yapılan görüşmede sağlandığını kaydetti.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 19:44
Abone Ol google-news

Libya'nın BM temsilcisi Mahmud Cebreel, konseydeki konuşmaların Arap Birliği adına toplantı talebinde bulunan Suudi Arabistan ve Arap Birliği tarafından yapılmasının beklendiğini, oturumda büyük olasılıkla da İsrail'in yanıt vermek üzere bir konuşma yapacağını söyledi.

Bir BM sözcüsü de Güvenlik Konseyi'nin aylar süren sessizliğinin ardından Filistinlilerin gelecekte kuracağı topraklar üzerindeki İsrail'in yerleşim birimleri inşası faaliyetlerini görüşmeyi kabul ettiğini açıkladı.

Sözcü, görüşmenin yarın yapılacağını bildirdi. Ancak BM Güvenlik Konseyi'nin konuyla ilgili bir karar alıp almayacağı ya da ortak bir açıklama yapıp yapmayacağı henüz bilinmiyor. Güvenlik Konseyi toplantısı talebinde bulunan Arap Birliği dışişleri bakanları dün konuyla ilgili New York'ta bir görüşme yapmışlardı.

Bu arada, BM Güvenlik Konseyi'nin planlanan toplantısıyla aynı gün ABD, Rusya, BM, AB'den oluşan Orta Doğu Dörtlüsü de BM Genel Kurul görüşmelerinin yapıldığı New York'ta bir araya gelerek barış sürecini ele alacak.

Yahudi yerleşim birimleri inşasının sürmesi ve İsrail'in dile getirdiği güvenlik kaygıları Orta Doğu barış görüşmelerini gölgeliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler