Galatasaray elendi

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Galatasaray, Atletico Madrid'e 2-1 yenildi. Sarı-kırmızılı takım bu sonuçla UEFA Avrupa Ligi'ne 2. turda veda etti.

Yayınlanma: 25.02.2010 - 15:07
Abone Ol google-news

Karşılaşmaya her iki takım da birbirini tartarak başlarken, Galatasaray'ın, savunmasını oldukça kalabalık tuttuğu dikkati çekti. Kanatlardan rakip kaleye gitmeye çalışan sarı-kırmızılı ekip, özellikle sağdan Keita ile etkili olurken, 35. dakikada Arda ile önemli bir gol fırsatından yararlanamadı.

Oyunu Galatasaray yarı sahasına yıkmaya çalışan Atletico Madrid ise ilk dakikalarda bunu başardıysa da özellikle yaptığı top kayıpları nedeniyle Galatasaray kalesinde tehlike yaratamadı. Sarı-kırmızılıların 30. dakikadan sonra artan baskısına karşılık veremeyen İspanyol ekibi, savunmasında açık vermeme çabasına girerken, pozisyon açısından kısır geçen ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda oldukça tutuk bir oyun sergilemeye başlayan Galatasaray, kendi sahasına kapanmak zorunda kalırken, kalesinde de üst üste önemli tehlikeler yaşamaya başladı. Simao'yla öne geçen Atletico Madrid'e hemen Keita ile karşılık veren sarı-kırmızılı takım, Caner'in kırmızı kartla oyun dışında kalması sonrası eksik duruma düşerken, son dakikada Forlan'ın golü engellenemeyince, mücadelenin uzatmalara götürülme şansı da kalmadı.

Atletico Madrid, ikinci yarıda Galatasaray üzerinde önemli bir baskı kurdu. Reyes ile iki önemli şansı kullanamayan İspanyol ekibi, Simao ile golü bulurken, Keita'nın kısa süre sonra gelen golünü ise engelleyemedi. Son bölümde 10 kişi kalan sarı-kırmızılı ekibe karşı daha rahat oynayan Atletico Madrid, 90. dakikada Forlan'la ikinci golü bularak İstanbul'da tur biletini çıkaran taraf oldu.

Diğer yandan, karşılaşmanın İtalyan hakemleri, verdikleri kararlarla sarı-kırmızılı futbolcular, teknik heyet ve taraftarların yoğun tepkisiyle karşılaştı.

 

Maçtan notlar

18. dakikada sağdan Uğur'un yaptığı ortada, ceza sahası içinde yükselen Elano kafayı vurdu, top yandan az farkla auta çıktı.

20. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında, Caner'in pasında topu ceza sahası sol çaprazında önüne alan Elano'nun şutunda, kaleci Asenjo iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

26. dakikada Simao'nun sol kanattan kullandığı serbest vuruşta, defansın uzaklaştırmaya çalıştığı topa ceza sahası dışından Reyes sert vurdu, meşin yuvarlak Franco'da kaldı.

35. dakikada Galatasaray, Arda ile gole çok yaklaştı. Sağdan Keita'nın ceza sahasına yaptığı ortada, kale önünde Arda'nın ayak koyduğu top, üsten az farkla auta çıktı.

45. dakikada ceza sahası önünden Lopez'in kullandığı serbest vuruşta, barajı aşan top üsten auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

47. dakikada Keita'nın sağdan ceza sahasına yaptığı ortada, kale önünde Mustafa kafayı vurdu, meşin yuvarlak üsten auta çıktı.

49. dakikada Simao'nun ara pasıyla Galatasaray defansının arkasına sarkan Reyes, kaleciyle karşı karşıya kalırken, son anda çok iyi uzanan Franco, bu oyuncunun ayağından topu alarak önemli bir tehlikeyi önledi.

52. dakikada Atletico Madrid savunmasından çıkan uzun pasta, ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Reyes, gelişine bir vuruş yaparken, üst direğe çarpan meşin yuvarlak oyun alanına geri döndü ve defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

63. dakikada Atletico Madrid, Simao'nun golüyle 1-0 öne geçti. Soldan kullanılan taç atışında kafayla verilen pasla ceza sahası sol çaprazında boş durumda kalan Simao, plase bir vuruşla uzak köşeden meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1

66. dakikada Galatasaray, Keita ile eşitliği sağladı. Soldan Arda'nın ceza sahasına yaptığı ortada, kale önünde iyi yükselen Keita, kafayla topu filelere gönderdi: 1-1

78. dakikada Garcia'nın yaklaşık 35 metreden sert şutunda top yandan az farkla auta gitti.

79. dakikada ceza sahası sol çaprazında Parea'nın kaptırdığı topla hareketlenen Caner'in vuruşunda, defanstan da seken meşin yuvarlak üsten auta gitti. Bu pozisyonda Parea'nın yerdeki topa eliyle müdahalesi hakemlerden tarafından görülmeyince, sarı-kırmızılı oyuncu ve teknik heyetin yoğun itirazları oldu.

90. dakikada Atletico Madrid, Forlan'ın golüyle 2-1 öne geçti. Reyes'in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Forlan, çalımları sonrası yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2

İspanyol temsilcisi mücadeleden 2-1 galip ayrılırken, adını bir üst tura yazdırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler