Gazetelerde Bugün

Günlerdir beklenen, basında 'düello' adı altında yer alan, CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat'ın dün canlı yayında yaptığı tartışma bugünkü gazetelerin manşetlerinde yer alıyor. Cumhuriyet'in 'Fırat yanıt veremedi' diyerek manşete taşıdığı haberi, Akşam gazetesi 'Kılıç yarası' başlığıyla okuyucularına sundu. Yeni Şafak ise manşetinde tartışmaya değil, Cadillac marka bir arabaya yer verdi.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 07:30
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Fırat yanıt veremedi

Danıştay kararı

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, TBMM’de Uğur Dündar’ın “hakemliğinde” yapılan tartışma programında AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat’ın yönetim kurulu üyesi ve ortağı olduğu dönemde Menas şirketinin hayali ihracat yaptığının Danıştay kararıyla kesinleştiğine ilişkin belgeleri açıkladı.

'Sonra tartışalım'

Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu 2000 tarihli belgeye yanıt veremeyen Fırat, 2006’da savcılık tarafından benzer bir iddia nedeniyle takipsizlik kararı verilen bir belgeyi sundu. Kılıçdaroğlu’nun suçlamalarını yanıtlamakta zorlanan Fırat, bu konuyu başka bir programda tartışmayı önerdi.

Gümrük baskısı

Kılıçdaroğlu, Menas şirketinin TIR’ında 89 kilo eroin yakalandığını anımsattı. Fırat ise o dönemde şirketten ayrıldığını belirtti. Kılıçdaroğlu bunun üzerine Fırat’ın Menas’ın ürünlerinin aranmaması için Gümrük Müsteşarlığı’na siyasi baskı yaptığını gösteren bir belgeyi ortaya çıkardı.

 

 

HÜRRİYET

Türkiye not verdi

CHP'li Kılıçdaroğlu ile AKP'li Fırat arasında yaşanan, Uğur Dündar'ın yönettiği yılın düellosu, Türkiye'yi 1.5 saat ekrana kitledi.

Kırmızı hatta nüfuz belgesi

Meclis tarihinde ilk olan 'siyasi düello' da Kılıçdaroğlu, Fırat'ın ortağı olduğu ve yönetim kurulu başkan yardımcısı olduğu MENAS A.Ş.'nin gümrükte "kırmızı hattan" çıkarılması amacıyla, altında Fırat'ın adının da yer aldığı bir "nüfuz belgesini" açıkladı.

 

 

MİLLİYET

Çok şey öğrendik

Meclis çatısı altında bir ilk gerçekleşti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başvekili Kemal Kılıçdaroğlu gazeteci Uğur Dündar'ın moderatörlüğünde, özlenen bir üslupla tartıştı. İşte o tartışmadan öğrendiklerimiz...

 

 

RADİKAL

Dengir beyin zor günü

Kılıçdaroğlu, haksız ihracat teşvikine dair Danıştay, Fırat da bir takipsizlik kararı göstersi. Menas'ın gümrükten rahat geçişini isteyen belgede Fırat'ın adının olması büyük süprizdi.

 

 

TERCÜMAN

Kılıçdaroğlu terletti

Kılıçdaroğlu, Fırat'ı suçladığı hayali ihracatla ilgili belgeler sundu, uyuşturucu kaçakçılığı iddiasını gündeme getirdi.

Fırat ise, Kılıçdaroğlu'nun eski belgelerden söz ettiğini öne sürdü, uyuşturucu için de şöförün suçlu olduğunu söyledi.

 

 

AKŞAM

Kılıç yarası

Büyük düelloda AKP'li Fırat, CHP'li Kılıçdaroğlu'nun hayali ihracat ve uyuşturucu ticaretiyle ilgili ortaya çıkardığı yeni belgelere yanıt veremedi. 1.5 saat boyunca savunma pozisyonunda kalıp, puan kaybetti. Yıldızı parlayan, Kılıçdaroğlu oldu.

 

 

POSTA

Neler varmış neler

CHP Grup Başkan Vekil Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'a yönelik bir takım iddialarda bulunmuştu. AKP'li Fırat, CHP'li Kılıçdaroğlu'na "Müfterisin" demişti. İki milletvekili Uğur Dündar yönetiminde canlı yayınlanacak bir programda tartışmaya karar vermişti.

 

 

VATAN

İki yeni suçlama

Kılıçdaroğlu, Fırat'ın eski şirketi hakkında iki hayali ihracat dosyası daha açıkladı. Ayrıca TIR'ların gümrükten kolay geçişi için Fırat'ın nüfuzunu kullandığını iddia etti.

 

 

STAR

Dosya fiyaskosu

AK Parti'li Fırat 52 kameranın önünde CHP'li Kılıçdaroğlu'nun hayali ihracat ve eroin kaçakçılığı iddialarına yargı kararlarıyla cevap verdi.

 

SABAH

İşte özlenen uslüp ve tablo

'Baron' ve 'Müfteri' ithamları sonrası kavga beklenirken milyonlar medeni ve sağduyulu bir tartışmaya tanık oldu.


 

YENİ ŞAFAK

İşte o Cadillac

Yeni Şafak eski polis şefi Saçan'ın sakladığı iddia edilen Cadillac dosyasını ortaya çıkardı. Kenan Evren'in Cadillac marka zırhlı makam otosunun 500 dolara Perinçek'e verildiği anlaşıldı.

 

 

ZAMAN

Seviyeli tartıştılar, Meclis'in itibarı zedelenmedi

Siyaset tarihinde örneğine ilk kez rastlanan tartışma Meclis'in saygınlığına gölge düşürmedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki söz düellosunun finali, TBMM Basın Bürosun'da gerçekleşti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler