UAEK'ye yeni başkan aranıyor

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK)'na yeni başkan aranıyor. Japonya, UAEK'nin gelecek yıl görevinden ayrılacak olan başkanı Muhammed El Baradei'nin koltuğuna Büyükelçi Yukiya Amano'yu aday gösterdi. Amano'nun, nükleer enerjiyle ilgili olaylar, silahsızlanma, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi gibi konularda deneyimli olduğuna dikkat çekildi.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 07:35
Abone Ol google-news

Japonya, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK) gelecek yıl görevinden ayrılacak olan başkanı Muhammed El Baradei'nin koltuğuna Büyükelçi Yukiya Amano'yu aday gösterdi.

Japonya'nın UAEK temsilciliğinden yapılan açıklamada, 1947 doğumlu Amano'nun, nükleer enerjiyle ilgili olaylar, silahsızlanma, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi gibi konularda deneyimli olduğuna dikkat çekildi.

Halen Japonya'nın UAEK Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi olan Amano, 2005-2006 döneminde UAEK yönetim kurulu başkanlığını kapmıştı.

1991 yılından beri UAEK başkanı olan Mısırlı El Baradei, bu ay başında yaptığı açıklamada, 3. döneminin dolacağı kasım ayından sonra bu görevden ayrılmayı planladığını bildirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler