Palin'den gaf: Irak'ta zafer kazandık

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan yardımcılığı adaylığına seçilen Alaska eyaletinin valisi Sarah Palin, yeni verdiği mülakatta dış politikadaki gaflarına bir yenisini ekleyerek, ABD'nin Irak'ta zafer kazandığını ileri sürdü. CBS televizyonuna konuşan Palin, Afganistan konusunda, "Afganistan'da asker artırımına gidilmesi, bize Irak'ta olduğu gibi zaferi getirecek" dedi.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 07:40
Abone Ol google-news

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan yardımcılığı adaylığına seçilen Alaska eyaletinin valisi Sarah Palin, yeni verdiği mülakatta dış politikadaki gaflarına bir yenisini ekleyerek, ABD'nin Irak'ta zafer kazandığını ileri sürdü.

CBS televizyonuna konuşan Palin, Afganistan konusunda, "Afganistan'da asker artırımına gidilmesi, bize Irak'ta olduğu gibi zaferi getirecek" dedi.

CBS sunucusu Katie Couric'in, bir önceki röportajında Palin'in, "Alaska'dan Rusya'nın görünmesinin kendisinin dış politika deneyiminin parçası olduğunu" dile getirmesinin nedenini sorması üzerine Cumhuriyetçi başkan yardımcısı adayı, bu sözlerinin gazeteciler tarafından alay konusu haline getirilmesinden rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

Ancak Palin, yine de Alaskalı olmasının "dış politika deneyimine katkıda bulunduğu" yönünde ısrar ederek, "Diyelim ki (Rusya Başbakanı Vladimir) Putin Amerika'ya geliyor. Uçakta uçarken ABD hava sahasına nereden giriyor? Alaska'dan" dedi.

İsrail-İran gerginliği konusunda da Palin, "Burada kimin iyi adam, kimin kötü adam olduğu, bana çok açık görünüyor. Kötü adamlar, İsrail'in 'kokmuş bir ceset' olduğunu ve dünya üzerinden silinmesini gerektiğini söyleyenler" diye konuştu.

Palin, CBS röportajında tutuk, rahatsız ve mütereddit göründü.

44 yaşında olan ve geçtiğimiz yıla kadar hiç yurt dışına çıkmayan Palin, dış politikadaki eksiklikleri nedeniyle eleştiriliyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler