Tayvanlı 3 çocukta böbrek taşı görüldü

Tayvan'da, Çin'de skandal yaratan melaminli sütten tüketen 3 çocukta böbrek taşı görüldü. Uzmanlar, böbrek taşı ile içilen süt arasında bağlantı kurmak için henüz erken olduğunu belirtiyor. Eğer testler böbrek taşlarının melaminli sütlerden kaynaklandığını gösterirse mama skandalı Çin ve Çin'e bağlı Hong Kong ile Macau dışında ilk kez başka bir ülkede ortaya çıkmış olacak.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 07:43
Abone Ol google-news

Tayvan ile Çin arasında sık sık  seyahat eden bir ailenin 3 yaşlarındaki iki kız çocuğu ile 1 yaşındaki erkek çocuğunda böbrek taşı görüldü.Çocuklardan birinin annesinde de benzer böbrek sorunları olduğu kaydedildi.

Tayvan'ın doğusundaki İlan bölgesinin sağlık sorumlusu Liu Yi-lien, çocukların tümünün Çin'de üretilen sütten içtiğini, ancak böbrek taşı rahatsızlıkları ile içtikleri süt arasında bağlantı kurmak için daha fazla test yapılması gerektiğini açıkladı.

Söz konusu açıklamanın doğrulanması halinde, melaminli süt ve süt ürünleri skandalı, Çin ve Çin'e bağlı Hong Kong ile Macau dışında ilk kez başka bir ülkede ortaya çıkmış olacak. Ancak, çocukların bu ürünleri Tayvan'da değil, Çin'de de tüketmiş olabileceğine dikkat çekiliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler