Karanlık İngiltere

İngiltere'de faaliyet gösteren 38 büyük enerji istasyonundan birinin devre dışı kalmasıyla birlikte, ülkede önümüzdeki kış boyunca elektrik kesintileri yapılması gerekebileceği öne sürüldü. 1974 yılından beri enerji krizi yaşamayan İngilizler gelişmeleri endişeyle izlediklerini belirttiler.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 08:19
Abone Ol google-news

Gazeteler bu durumu ''karanlık devirlere dönüş" başlıklarıyla duyururken, elektrik kesintileri yüzünden evlerin mumlarla aydınlatılmasının hatta fabrikaların üretimlerine ara vermesinin zorunlu hale gelebileceği belirtildi.

İngiltere;de 1974 yılından bu yana enerji krizi yaşanmadığına dikkat çeken uzmanlar ise o tarihte evlerin karanlığa gömüldüğü, fabrikaların yarım vardiya çalıştırıldığı ve TV yayınlarının da gece 22.30'da bitirildiğini hatırlattı.

Enerji ihtiyacının en çok arttığı kış aylarında 38 büyük enerji istasyonundan birinin devre dışı kalmasının halkı zor durumda bırakabileceği, öte yandan hızla artan enerji fiyatlarının da kesintilere rağmen aileleri zorlayabileceği belirtiliyor.

Enerji sektörü denetçisi olan Energywatch adlı kuruluş adına yapılan açıklamada, ''Gelişmeleri endişeyle izliyoruz, Herkesin bu endişelere ortak olması gerekir, zira enerji açığı ulusal kriz aşamasına gelmek üzeredir, alınan önlemler ise son derece yetersiz ve günü kurtarmaya yöneliktir" denildi.

Uzmanlar sorunun İngiltere'nin son derece yaşlı ve teknolojik olarak güvenilemez durumda bulunan enerji üretim alt yapısından kaynaklandığını ve bu alt yapıya mutlaka yatırım yapılması gerektiğini belirtiyor.

Yaşanan sıkıntının enerji fiyatlarına da yansıdığına işaret eden uzmanlar, megavat/saati geçen yıl 45,90 sterlinden satılan elektriğin megavat/saat fiyatının bu yıl 105,25 sterline satılmakta olduğuna dikkati çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler