Ekonomiye banka desteği

ABD'de yaşanan ekonomik krizin ardından, merkez bankaları, küresel piyasaları istikrara kavuşturmak için alınan önlemler kapsamında piyasaya para pompalıyor.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 08:23
Abone Ol google-news

ABD'de yaşanan finansal krizin etkilerini azaltmak için öngörülen 700 milyar dolarlık kurtarma planı konusunda bir gelişme sağlanamazken, merkez bankaları, küresel piyasaları istikrara kavuşturmak için alınan önlemler kapsamında piyasaya para pompalayacak.

Frankfurt merkezli Avrupa Merkez Bankası (AMB), yaptığı açıklamada, Avrupalı bankalara bir haftalığına 35 milyar dolar vereceğini bildirdi. Bir haftalık olmak üzere İsviçre Merkez Bankası piyasalara 9 milyar dolar, İngiltere Merkez Bankası da 30 milyar dolar vereceğini bildirdi.

AMB, dün de Avrupalı bankalara gecelik işlemler için 40 milyar dolar vereceğini açıklamıştı.
ABD Merkez Bankası, küresel finansal krizle mücadele çabaları kapsamında bu hafta para piyasalarına 30 milyar dolar para verdi.

Merkez bankalarının bu kararı almasında, ABD yönetiminin kurtarma planı üzerinde Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında henüz bir uzlaşma sağlanamaması ve ABD hükümetinin, Washington Mutual bankasına el koyarak JPMorgan Chase'e satması da etkili oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler