Krizin HSBC'ye yansımaları

Krizden etkilenen bankalar küçülme yoluna gidiyor. İngiliz bankacılık devi HSBC, dünya çapında 1,100 çalışanının işine son verecek. Hewett, ''Bu kararı, mevcut piyasa koşulları, ekonomik durum ve 2009 yılına ihtiyatlı bakışımız nedeniyle aldık'' derken, HSBC'nin Hong Kong ve Çin'deki yöneticisi Peter Wong ise bu tür kararların alınmaya devam edebileceğini açıkladı.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 08:36
Abone Ol google-news

HSBC sözcüsü Gareth Hewett, yaptığı açıklamada, yarısı İngiltere'deki yatırım bankacılığı bölümünden olmak üzere küresel bankacılık ve piyasa operasyonlarında görevli 1,100 kişinin işten çıkarılacağını söyledi.

Hewett, ''Bu kararı, mevcut piyasa koşulları, ekonomik durum ve 2009 yılına ihtiyatlı bakışımız nedeniyle aldık'' dedi.

Avrupa'nın yanı sıra Asya ve Amerika kıtasında da faaliyet gösteren HSBC'nin işten çıkarma kararından etkilenecekler arasında Hong Kong'da çalışan 100 kişi de bulunuyor.

HSBC'nin Hong Kong ve Çin'deki yöneticisi Peter Wong, başka işten çıkarmalar olması olasılığını gözardı etmediklerini belirterek, ''Sanırım mali sektörde bu tür kararlar alınmaya devam edecek'' dedi.

Dünya çapında 335 bin kişiyi istihdam eden HSBC, geçen ay yılın ilk yarısında karının yüzde 28 düşerek 10,2 milyar dolar olduğunu, ABD'deki şüpheli alacakları nedeniyle 14 milyar dolar zarar ettiğini açıklamıştı.

Finansal piyasaları etkileyen kredi krizi nedeniyle bankacılık sektörü üzerindeki baskılar artarken, bu sorunlar hükümetleri, bazı şirketleri kurtarmanın yanı sıra para piyasalarını desteklemeye zorluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler