Eruygur hâlâ kritik süreçte

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Kandıra F tipi cezaevinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmasının ardından tahliye edilen emekli Orgeneral Şener Eruygur'un hastanedeki tedavisi sürüyor. Eruygur'un, dün gece tansiyonunun yükselmesi nedeniyle hafif uyutulduğu, sabah da tekrar uyandırıldığı açıklandı.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 08:38
Abone Ol google-news

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu,  tansiyon sorunu bulunan Eruygur'un dün gece ''inatçı tansiyon'' olarak adlandırılan bir tansiyon yükselmesi yaşadığını açıkladı.

Uyutulurken tansiyonunu ilaçlarla düşürdüklerini, uyandırıldığında ise böyle bir tansiyon yükselmesi beklediklerini ifade eden Mutlu, ''Hasta dün gece tansiyonunun yükselmesi üzerine hafif uyutuldu, sabah tekrar uyandırıldı. Hala yoğun bakımdadır ve kritik dönemi sürmektedir. Hasta yaşlı ve şeker hastası, bu gibi hastalarda her an akciğerlerde, bağırsaklarda vücudun çeşitli mekanizmalarında sorunlar çıkabilir'' dedi.

Prof. Dr. Mutlu, bazı yayın organlarında, dün uyandırılan emekli Orgeneral Eruygur'un, eşinin elini tuttuğu yönündeki haberleri de hatırlatarak, ''Böyle bir durum henüz söz konusu değildir. Eşi yanına gelip seslendiğinde eşinin uyarılarını hisseder gibi hareketlerde bulunuyor, tepkiyi algılamaya ve karşılık vermeye çalışıyor, parmaklarını tutmak ister gibi harekette bulunmaya çalışıyor'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler