Fortis zorda Türkiye merakta

Mali açıdan zor günler yaşayan ve son bir yılda hisseleri yaklaşık yüzde 75 gerileyen Belçika-Hollanda ortaklığı Fortis'in sermayesini güçlendirmek için Türkiye'deki iştirakini satabileceği iddia edildi.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 08:46
Abone Ol google-news

Belçika'da yayımlanan ekonomi ve finans gazetesi De Tijd, kaynağını açıklamadığı haberinde, Mali açıdan zor günler yaşayan ve son bir yılda hisseleri yaklaşık yüzde 75 gerileyen Belçika-Hollanda ortaklığı Fortis'in satılması muhtemel varlıkları arasında ''Türkiye'deki faaliyetleri, fon ve varlık yönetimi birimlerini, ABD'deki opsiyon hizmetlerini ve Asya'daki sigorta faaliyetlerini'' saydı.

Gazeteye konuşan kaynak ''Artık (satışta) tabu yok. Doğru fiyat teklif edilirse kraliyet mücevherleri bile satılabilir. Tercih (satışta) Benelüks ülkelerindeki faaliyetlerin ötesine gidilmesi'' dedi.

Bu arada, Fortis Üst Yöneticisi Herman Verwijlst, Hollanda gazetesi De Telegraaf'a yaptığı açıklamada, sermayeyi güçlendirmek için yapabilecekleri muhtemel satışlarda ''Esas faaliyetlerle ilgili ya da esas faaliyet dışındaki varlıklar'' ayrımı yapmayacaklarının işaretini verdi.

Öte yandan, Fortis hisseleri güne yüzde 12'ye yakın ekside başladı. 12 ay önce 23,96 avrodan işlem gören Fortis hisseleri, Brüksel Borsası'nda bugün 5,75 avrodan el el değiştiriyor. Hisselerinin hızla değer kaybetmesiyle Fortis'in piyasa değeri de 17,3 milyar avroya kadar indi.

Küresel çalkantı ve ABD emlak piyasasındaki zararlar nedeniyle bankaların birbiri ardına rekor zarar açıkladıkları bir dönemde, Hollanda bankası ABN Amro'yu bir konsorsiyumla birlikte geçen yıl 72 milyar avro rekor fiyata satın alan Fortis'in sermaye gereksinimi artmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler