"'Halk bir şey anlamaz' anlaşıyı tasviye edilecek"

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, ''Halk bir şey anlamaz, halk reyini verir, ama bu ülkeyi biz yönetiriz'' diyen anlayışın tasfiye edileceğini bildirdi.

Yayınlanma: 28.02.2010 - 19:28
Abone Ol google-news

Bakan Özak, Zorlu Grand Otel'de düzenlenen AKP Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, teşkilatlarını her zaman ön plana çıkarmaya çalıştıklarını belirtti.

Özak, ''Vücutta kalp Tayyip Bey, Meclis'teki parti grubu ve hükümetse, bu kalbin çalışması için atar damar, toplar damar ve kan da teşkilatımızın kademelerindeki sizlersiniz. Eğer kan gelmezse kalp çalışamaz, durur. O nedenle çok önemli bir işleviniz var. Bugün Türkiye uçuyorsa, Türkiye 6. büyük Avrupa ekonomisi olmuşsa, Türkiye 16. büyük dünya ekonomisi olmuşsa ve özellikle Türkiye'nin itibarı son 7 yılda çok, ama çok artmışsa bundaki istikrar da sizlerin çok büyük katkıları var'' dedi.

Meclis'in itibarının arttığını ifade eden Bakan Özak, ''Dikkat ederseniz siyasetin itibarı yoktu, ama Meclis'te inanılmaz bir itibar artışı yaşandı. Türk bayrağının itibarı her yerde arttı. Türk parasının itibarı arttı. Cebinizdeki parayı çıkarın bakın eskiden 6 sıfır vardı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şu anda resimdeki gülümsemesine bakın, gerçekten inanılmaz bir itibar bu. Artık Cumhuriyet'in kurulduğu dönemdeki itibara kavuştu'' diye konuştu.

Özak, Türkiye'nin Nabucco'yu yönettiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu coğrafyadaki enerji vanasını elimize aldık. Bütün Orta Asya'dan hepsi buraya katılmak istiyor. Bu istikrarla ilgilidir. Eğer 2001'deki koalisyon anlayışı Türkiye'de olsa bunların hiçbiri olmazdı. Hiç moralinizi bozmayın, her şey gayet iyi gidiyor, çünkü Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir ve öyle kalacaktır. Çünkü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' demiştir. Onun silah arkadaşı Celal Bayar, yani Galip hoca en büyük Atatürkçü, ama sonradan onu da irticayla az daha yaşı olmasa asacaktılar, idam edecektiler ve onun siyasete soktuğu Adnan Menderes, 'yeter söz milletindir' demişti ve 10 yıl Türkiye uçmuştu, ama yine önü kesilmişti. Daha sonra rahmetli Özal ve sonra Tayyip bey, 'yeter karar milletindir' diyerek geldi.''

Millete rağmen

Faruk Özak, millete güvenmeden, millete rağmen hiçbir şey olamayacağını vurgulayarak, ''Şimdi jakoben düşünce var. O anlayış şu, 'halk rey verir, hanımlar çocuk doğurur, askere gider başka bir işe yaramaz.' Bunu diyen jakoben anlayışın Meclis'te maalesef uzantıları var. Halk için halka rağmen. 'Halk bir şey anlamaz, halk reyini verir, ama bu ülkeyi biz yönetiriz' diyen anlayış tasfiye edilecektir, edilmelidir. Çünkü bunu Allah da, kul da, dünya da böyle istiyor. Bugün geldiğimiz noktada bir mücadele varsa, bu mücadeledir. Bu mücadelede sabırlı olacağız ve bunu oturtmamız gerekiyor. Demokrasiyi oturtmamız açısından son derece önemlidir'' dedi.

Bakan Özak, bazı kesimler tarafından ''Türkiye acaba istikamet mi değiştiriyor?'' gibi söylemlerin dile getirildiğini anımsatarak, şunları kaydetti: ''Geçen Atatürkçülük, laiklikle ilgili bir kitap okumuştum. Orada yazar 'mazlum milletlerle ilgili Mustafa Kemal Atatürk'ün ne yapmak istediğini bugün AK Parti yapıyor' diyor. Bizim istikametimiz muasır medeniyetler, batıya gideceğiz. Muasır medeniyetler o bizim görevimiz, çünkü 21. yüzyıl bilgiyi elinden tutanların yüzyılı, ama biz kültürümüze, geçmişimize, dostlarımıza sırt çeviremeyiz. Bu insanları biz 400 yıl yönettik ve bu insanların bizden beklentisi var. Rahmetli Yaser Arafat, 5 milletvekilimizin ziyaretinde şunu demiş, 'Neredesiniz kardeşim? Ne biçim Osmanlının torunlarısınız? Burada biz sizi bekliyoruz'. Biz bunun bilincindeyiz. Biz AB'ye de adayız. Avrupa'da en büyük ekonomilerden bir tanesiyiz. Ürettiği malın yüzde 90'ını AB'ye satıyoruz.''

Bir ülkeyi batıran 3 büyük olumsuz değer olduğunu ifade eden Bakan Özak, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu olumsuzluklardan biri tefrika, ikincisi cehalet, üçüncüsü ise fakirliktir. Bakın cehaletle ve fakirlikle bu hükümet kadar uğraşan yok. Allah'a şükür 2 bin dolardan aldık, 10 bin dolara geldik. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi, giderek daha büyük olacağız. Eksiklerimiz var mı, evet var. Ama 79 yılda nereye geldik, 7 yılda nereye geldik. İnanılmaz bir başarı gerçekten. Bakın global krize, dünya sallanırken IMF kapıda bekliyor. 25 milyar dolardan 3 milyar dolara indirdik ve istediğimiz miktarda kredi alabilmemize rağmen 'dur' diyoruz. Enflasyonun tek haneli rakamlara inmesi hayaldi. Şimdi tefrika ile ilgili şunu söylemek lazım. Meclis'te görüyorsunuz zaman zaman delilsiz suçlamalar, delilsiz mahkumiyetler, yargısız infazlar yapılıyor. Ama dimdik ayakta durmamız lazım. Bizim bütün teşkilatlarımızın bir olması lazım. Hatasız kul olur mu? Belki Hazreti Peygamberi bulursunuz ,o da Allah'ın örnek yarattığı insan. Hepimizin hatası vardır. Beşer şaşar, hata yapabiliriz. Biz hatalarımızı yüzümüze karşı konuşacağız, eksiklerimizi istişare edeceğiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler