Aslan kükredi

Turkcell Süper Lig'de 23. haftanın kapanış maçında Atletico Madrid'e yenilerek Avrupa'ya veda eden Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda Kasımpaşa'yı ağırlıyor. Aslanlar, Arda, Keita ve Silva'nın golüyle Kasımpaşa'yı 4-1mağlup etti.

Yayınlanma: 28.02.2010 - 16:21
Abone Ol google-news

Turkcell Süper Lig'de Kasımpaşa'yı 4-1 yenen Galatasaray, puanını 50'ye çıkartarak liderliğini sürdürdü. Kasımpaşa karşısında ilk yarıyı Arda'nın golüyle 1-0 önde tamamlayan, ancak ikinci yarıda Yekta'nın skoru eşitlenmesinin ardından sıkıntılı dakikalar yaşayan sarı-kırmızılı ekip, daha sonra Keita (2) ve Jo'nun penaltıdan bulduğu gollerle önemli bir galibiyete imza attı.

Şampiyonluk yarışındaki en önemli rakiplerinden Fenerbahçe'nin haftayı İstanbul Büyükşehir Beylediyespor karşısında 2-1 yenik kapatmasının ardından, önemli bir avantaj elde eden sarı-kırmızılılar, Kasımpaşa galibiyetiyle puanını 50'ye yükseltti. Sarı-kırmızılı takım, bir maç eksiğiyle 46 puanlı Bursaspor'un önünde yer alırken, ezeli rakibi Fenerbahçe ile puan farkını da 5'e çıkarttı.


Keita, takımı sırtladı

Galatasaray'ın yıldız isimlerinden Abdel Kader Keita, Kasımpaşa maçında takımını galibiyete taşımayı bildi. Karşılaşma 1-1 devam ederken, attığı oldukça güzel golle maçın düğümünü çözen isim olan Keita, Galatasaray'ın son golüne de imzasını atarak, başarılı bir maç performansı ortaya koydu. Keita, ligdeki gol sayısını 3'e çıkarırken, resmi maçlarda bu sezon 8. golüne imza attı.


Arda yine golünü attı

Galatasaray'ın geçtiğimiz hafta Beşiktaş ile yaptığı derbi maçta rakip fileleri havalandıran Arda, Kasımpaşa maçını da boş geçmedi. Kasımpaşa karşısında Galatasaray'ın ilk golünü atan Arda, sahada kaldığı sürede oldukça etkili bir oyun ortaya koydu. Sarı-kırmızılı oyuncu, Kasımpaşa filelerini havlandırarak ligdeki bu sezon 7. golünü atmayı başardı. Diğer yandan, karşılaşmayı izleyenler arasında, Arda'nın kız arkadaşı olan oyuncu Sinem Kobal da yer aldı.


Giovani kendini buldu

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Meksikalı oyuncu Giovani Dos Santos, Kasımpaşa maçında çok başarılı bir futbol oynadı. Transferinin ardından bir türlü istenen seviyeye gelemediği yönünde eleştirilere hedef olan genç oyuncu, sarı-kırmızılı formayla en etkili futbolunu Kasımpaşa maçında sahaya yansıttı. Maç boyunca çok çalışkan bir isim olarak dikkat çeken Giovani, girdiği gol pozisyonlarını değerlendirememesine karşın, Galatasaray'ın en etkili isimlerinden biri olarak gözüktü.


Kasımpaşa erken sevindi

Karşılaşmanın henüz 45. saniyesinde geliştirdiği atakta topu Galatasaray ağlarına gönderen Kasımpaşalı oyuncuların gol sevinci, yardımcı hakem Bahattin Duran'ın kaldırdığı ofsayt bayrağını görmeleriyle sona erdi. Şahin'in ceza sahası içinde yaptığı sert vuruşta, kaleci Franco'dan dönen topu, arkadan gelen takım arkadaşına bırakmadan ofsayt pozisyonunda olmasına karşın kendisi tamamlayan Emre, önemli bir fırsatın yitirilmesine neden oldu.
Kasımpaşalı oyuncular, kısa süren sevinçlerinin ardından yardımcı hakeme bir süre itiraz ettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler