Hollanda'da çok eşliliye vatandaşlık yok

Hollanda'da dört büyük kentin talebi üzerine bundan böyle çok eşli yabancılara vatandaşlık hakkının tanınmaması kararı verildi. Hollanda'da yaşayan Türk kökenli Devlet Bakanı Nebahat Albayrak da Hollanda'ya göç etmek isteyen çok eşli yabancıların geri çevrilmesini istiyor.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 11:02
Abone Ol google-news

Hollanda’da bundan böyle çok eşli yabancılara vatandaşlık hakkı tanımayacağı bildirildi. Türk kökenli Devlet Bakanı Nebahat Albayrak da, Hollanda’ya göç etmek isteyen çok eşli yabancıların geri çevrilmesini öngörüyor.

Hollanda’nın en büyük dört kenti Amsterdam, Rotterdam, Utrecht ve Lahey belediye başkanlarının talebi üzerine, ülkede yaşayan çok eşli yabancılara vatandaşlık hakkının verilmemesi kararı verildi. Söz konusu belediye başkanlarının, memurlarının, kendi ülkelerinde yasal olarak birden fazla eş ile evlendikleri için düzinelerce çok eşli göçmeni kayda aldıklarını belirterek bu “hoşgörü”ye son vermek istedikleri belirtildi. Fransız Liberation gazetesi, Amsterdam belediyesine kaydolan 173 çok eşli yabancıdan 31’inin, daha sonra Hollanda pasaportunu elde ettiğine dikkat çekerek “Halbuki, çok eşlilik Hollanda’da yasaktır” diye yazdı. Hollandalı bir gazetenin, Rotterdam belediye başkanının “fiilen” çok eşlilik tanıdığını yazması üzerine kamuoyunun konudan haberdar olduğunu belirten Liberation, adalet işlerinden sorumlu Türk kökenli Devlet Bakanı Nebahat Albayrak’ın artık ülkeye göç etmek isteyen çok eşli yabancıların reddedilmesini öngördüğünü kaydetti. Bu arada, çok eşliliğin ne ölçüde “kamu düzenini bozucu” bir unsur olduğunun belirlenmesi amacıyla bir araştırma yapılacağı da kaydedildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon