'Akman, Almanya'da aranıyor'

CHP MYK üyesi Ali Kılıç, RTÜK Başkanı Zahit Akman'ın 2005 yılına kadar Almanya'da oturma izni bulunduğunu belirterek, "Yabancılar Polisi Şubesi'nin 'Zahid Akman'ı gördüğünüz yerde tutuklayın' talimatı var. Akman'ın 'Almanya'ya gidebiliyorum' sözü doğru değildir. Aksini ispat etsin görelim. Biz fakirin fukarının hakkı teslim edilsin, Türk halkını kandıranlar hesap versin istiyoruz" dedi.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 11:38
Abone Ol google-news

CHP MYK üyesi Ali Kılıç parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 'Deniz Feneri davasına' ilişkin açıklamalarda bulundu.

Davayı CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Almanya'da yakından takip eden Kılıç, şunları söyledi: 

"Dün genel başkanımız TBMM Başkanı Toptan'ı ziyaretinde 'Almanya'dan RTÜK Başkanı ile ilgili tutuklama kararı çıkarsa bunu nasıl açıklar sınız?' diye soru sormuştu. Bugün de bu sorunun yanıtını tekrar biz CHP olarak vereceğiz.

Baykal, Frankurt başsavcılığının hazırladığı iddianameyi NTV bir canlı yayında Türk kamuoyunun bilgisine sunmuştu. Biz duruşmaları Almanya'da baştan sona izledik.Her aşamasına tanık olduk. Bilgileri derledik. Almanya'ya duruşmaları izlemek için her gittiğimizde RTÜK Başkanını da konuğumuz olarak davet ettik. Ne var ki, Akman tüm iddiaların asılsız olduğunu öne sürürek Almanya'ya gelmekten kaçtı.

Örneğin Deniz Feneri davası ile ilgili Türkiye'den siyasi baskı yok denildi ama Alman Büyükelçi'nin kriptolarına bunlar eklendi. Başbakanın ve Adalet Bakanının bizzat konu ile yakından ilgilendiğini gördük. Başbakan tanımıyorum dedi ama fotoğrafları çıktı. Başbakan 4 tane tutuklu kişiye sordu. Biz 3 kişi biliyorduk. Acaba 4. kişi Akman'mıydı?"

Akman'ın 2005 yılına kadar Almanya'da oturma izni ve vizesi bulunduğunu iddia eden Kılıç, Yabancılar Polisi Şubesinin 'Zahid Akman'ı gördüğünüz yerde tutuklayın' talimatı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Akman'ın Almanya'da görülmesi halinde tutuklanması talep edilmiştir. Soruyorum; Akman bütün bu belgelere ne diyecek? Bu yazıdan sonra şöyle bir yazı var; 2007 tarihinde Frankurt Emniyet Genel Müdürlüğü ile ilgili nitelikli dolandırıcılık ve kara para aklama nedeniyle Akman'ın evinin aranması talep ediliyor. Akman'ın 'Almanya'ya gidebiliyorum' sözü doğru değildir. Aksini ispat etsin görelim. Biz fakirin fukarının hakkı teslim edilsin, Türk halkını kandıranlar hesap versin istiyoruz. Akman'ın yapması gereken bu çalışmaları katkı sunmaktır. Akman'a bir de sadece gazetecilik yapmak şartı ile oturma izni veriliyor. Ama Akman'ın birçok şirkette yer aldığı görülüyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler