CHP'den TRT'ye suç duyurusu

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, TRT 2'de yayımlanan ''5 Gün 5 Gündem: Yüzleşme'' programının yapımcısı Ahmet Turan Ayhan ve spikeri Ayşe İdem Tümer hakkında, ''görevi kötüye kullandıkları'' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Okay, suç duyurusu dilekçesinde, söz konusu programın CHP'yi acımasızca yerdiğini, AKP'ye ise övgüler düzdüğünü ifade etti.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 12:34
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay'ın, suç duyurusu dilekçesinde, 27 Ağustos'taki programda, ''son günlerde, özellikle bazı çevrelerce yıpratma amaçlı dile getirilen ve CHP'ye saldırı söylemi olarak geliştirilen 'ana muhalefet partisi boşluğu' konusunun'' tartışıldığı kaydedildi.

Program konusunun peşin hüküm içerdiği iddia edilen dilekçede, ''bu peşin hükmün konuşularak, belleklere kazınmasının amaçlandığı, diğer bir anlatımla ana muhalefet partisi CHP'nin halkın gözünde küçük düşürülmek istendiği'' savunuldu.

Eleştiri ve haber verme hakkı sınırlarının aşıldığı, tarafsızlık ilkesinin gözetilmediği savunulan dilekçede, Anayasa'nın 133. maddesi ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Kanunu'nun 5. maddesine göre TRT'nin tarafsız olması gerektiği anlatıldı.

Spiker Ayşe İdem Tümer'in, programda, ''Bugünkü ana eksenimiz muhalefet boşluğu ve özelde CHP idi'' ifadesini kullanarak, tarafsızlık ilkesine aykırı davrandığı ve görevinin gereklerine aykırı hareket ettiği kaydedilen dilekçede, ''programın peşin hüküm içeren konusunu seçen yapımcı Ayhan'ın da suça iştirak ettiği'' öne sürüldü.

Dilekçede, Ayşe İdem Tümer ve Ahmet Turan Ayhan hakkında ''görevi kötüye kullanmak'' suçundan kamu davası açılması talep edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler