İsrailli profesöre saldırı

İsrail'in önde gelen siyaset bilimcilerinden İbrani Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Zeev Sternhell'e dün düzenlenen saldırı, ülkede sert tepkilere neden oldu. İsrail İç Güvenlik Bakanı Avi Dichter, saldırıyı düzenleyenlere "Yahudi teröristler" dedi. Gazetelerin çoğu saldırı haberini, "Yahudi terörizmi" başlığıyla verdi.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 13:28
Abone Ol google-news

İsrail İç Güvenlik Bakanı Avi Dichter, saldırının, "milliyetçi bir terör eylemi" gibi göründüğünü belirterek, polisin "bu teröristleri parmaklıklar arkasına koyana kadar rahat etmeyeceğini" söyledi.

Prof. Sternhell de hastaneden yaptığı açıklamada, "saldırının bir deli tarafından değil, siyasi emellerle yapılması halinde, bunun İsrail demokrasisinin sonunun başlangıcı anlamına geleceğini" söyledi. Sternhell, demokrasiyi korumaya yönelik önlemlerin bir an önce alınması gereğine işaret etti.

Saldırı, Başbakan Ehud Olmert, hükümeti kurmakla görevlendirilen yeni Kadima Başkanı Tzipi Livni ve New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Şimon Peres tarafından da kınandı.

Aşırı sağ liderlerden İtamar Ben Gvir, saldırı girişimiyle ilgilerinin olmadığını belirtti, ancak saldırıyı kınamayacaklarını söyledi.

73 yaşındaki Sternhell, dün sabah evinin girişine bırakılan bombanın patlamasıyla hafif yaralanmıştı.

Polis, saldırının aşırı sağcılar tarafından düzenlendiğinden şüpheleniyor.

Kudüs'te polis ve iç güvenlik servisi Şin Bet, zanlıları ortaklaşa arıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler