"İki hafta sonra takıma katılabilirim"

Galatasaray'ın Çek futbolcusu Milan Baros, 7 hafta önce geçirdiği ameliyatın ardından tedavisinin sürdüğünü, ancak 2 hafta sonra takıma katılabileceğini ifade etti.

Yayınlanma: 02.03.2010 - 22:04
Abone Ol google-news

Baros, Galatasaray TV'de ''Son Pas'' programının konuğu oldu ve soruları yanıtladı. Almanya'da yaklaşık 7 hafta önce bir operasyon geçirdiğini ve ardından Türkiye'ye döndüğünü anlatan Baros, ''Tedavim sürüyor. Şu anki durumuma göre 2 hafta sonra takıma katılabilirim. Antrenmanlara başladım. Fiziksel olarak hazır olmam lazım. İki hafta sürecek çalışmaların ardından, takımla birlikte çalışabilirim'' dedi.

Futboldan 4 aydır uzak olduğunu kaydeden Baros, ''Futbolda güven çok önemli. O güvenin tekrar kazanılması gerekiyor. Jo ve Dos Santos'un bugün için gösterdikleri performans çok iyi düzeyde. Belki ilk zamanlar yedek oturabilirim. Bu benim için önemli değil. Önemli olan takımın başarısı. Bu sezon bana ne zaman forma şansı gelirse, takım için elimden gelenin en iyisini yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Gelecek sezon da en iyi şekilde performansımı sürdürmek istiyorum'' diye konuştu.

Takımın yeni transferleriyle ilgili görüşleri sorulan Çek futbolcu, şunları kaydetti:
''Bu transferler arasından en çok Lucas Neill'i tanıyorum. İngiltere'de karşılıklı oynadık. Gayet iyi bir defans oyuncu. Çok güçlü ve ayrıca çok tecrübeli. Takıma katıldığından itibaren yediğimiz gol oranı düştü. O yüzden çok önemli bir transfer. Dos Santos çok genç, ama çok yetenekli, çok süratli, kabiliyetli bir futbolcu. Bunu da zaten son oynadığı maçta gösterdi. Jo, belli bir zaman oynamadı. Mutlaka güvenini kazanması gerekiyor. Son maçta penaltıdan bir gol attı. Umarım güvenini kazanmasında yardımcı olacaktır. Jo çok kaliteli bir futbolcu.''

Milan Baros, oynamadığı dönemdeki Galatasaray'ı değerlendirmesi istendiğinde, ''Forvetsiz geçirdiğimiz dönemi çok fazla seyredemedim. Tedavim için Almanya'daydım, ama özellikle Arda'yı kutlamak istiyorum. Arda'nın kendi pozisyonu değil, ama forvette oynadığı zamanlarda çok iyi işler yaptı. Genelde kendisi forvet arkası veya kanatlarda oynadığında daha başarılı olan bir futbolcu. Orada da birçok gol attı. Forvetsiz oynadığımız dönemde bile ligde hiç maç kaybetmedik. O yüzden ben de o dönemi çok iyi geçirdiğimizi düşünüyorum'' diye görüş belirtti.


''Fenerbahçe maçında oynamak isterim"

Sarı-kırmızılı futbolcu, fiziksel olarak kendisini hazır hissetmesi halinde, Fenerbahçe maçında forma giymek istediğini söyledi.

Her futbolcunun, bu tip maçlarda oynamak isteyeceğini, Galatasaray-Fenerbahçe maçlarının da dünya derbilerinden biri olduğunu dile getiren Baros, ''Ben de oynamak istiyorum. Antrenmanlara başlayacağım, sonra güvenimi kazanmam ve ayağımla ilgili kafamda hiçbir soru işaretinin kalmaması lazım. Fiziksel olarak kendimi hazır hissedersem, o maçta oynamak isterim'' dedi.

Bir forvet oyuncusunun kendisine güvenmesi gerektiğini, bunun da oynayarak elde edilebileceğini ifade eden Baros, ''Lyon'da tek forvetli sistemde oynuyorduk. Oradaki hocamız Benzema'yı tercih ediyordu. Yedek oturduğum için kendine güven konusunda sıkıntılar oluyordu, ama Galatasaray'a geldiğim zaman oynamaya başladım. Gollerimi atacağımı biliyordum. Bir forvet olarak güveninizi kazanmanız çok önemli, ama golleri tamamen kendinize mal edemiyorsunuz, çünkü bu bir takım oyunu. Geçen sene 20 gol attım. Tek başına bunu atamazsınız, mutlaka takımın yardımı olması gerekiyor'' diye konuştu.

Türkiye'de olmaktan ve Galatasaray forması giymekten mutluluk duyduğunu, taraftarın kendisine duyduğu sevginin de farkında olduğunu anlatan Baros, ''Kasımpaşa maçında, oynamamasına rağmen taraftarın her golden sonra kendisi lehine tezahüratta bulunduğu'' hatırlatıldığında, şu karşılığı verdi:
''Taraftarların size bu kadar bağlı olması ve desteklemesi, bir futbolcu için çok özel ve önemli bir duygudur. Bu yüzden taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Taraftarın sizi desteklemesi için iyi bir performans göstermeniz ve işinizi iyi yapmanız gerekir. Bu, Galatasaray'da forma giydiğim sürede işimi iyi yaptığımı gösteriyor. Bir an önce takıma geri dönmek istiyorum. Hem ben, hem de takım arkadaşlarım sezon sonunda bir şampiyonluk yaşayıp, taraftarımızı gururlandırmak istiyoruz. İnanılmaz bir taraftar grubuna sahibiz. Her maçta bizi destekleyen, bizim yanımızda olan bir taraftar grubumuz var. Biz de onlara sezon sonunda bir şampiyonluk yaşatmak istiyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler