"Biz kardeşiz, bir millet iki devletiz"

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkileri Azerbaycan'ın önceki Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in "bir millet iki devlet" ifadesinin en iyi şekilde yansıttığını belirterek, "Biz kardeşiz, bir millet iki devletiz" dedi.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 15:00
Abone Ol google-news

Resmi ziyaret amacıyla Bakü'de bulunan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, temasları kapsamında Azerbaycan Anayasa Mahkemesi Başkanı Ferhad Abdullayev'i ziyaretinde, "Kendimi dostların, kardeşlerin arasında hissettim" diye konuştu.
Azerbaycan'ın 17 yaşında genç bir cumhuriyet olmasına rağmen hukuk ve yargı alanında da önemli mesafeler kaydettiğini belirten Şahin, ilişkileri daha da geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Türkiye ve Azerbaycan Anayasa Mahkemeleri arasındaki ilişkilerin ve deneyim paylaşımının önemli olduğunu belirten Şahin, ziyaretinde de Azerbaycan Anayasa Mahkemesi'nin yapısı, oluşumu, faaliyet alanı ve çalışmalarıyla ilgili bilgi almak istediğini kaydetti.

 

Abdullayev

Abdullayev de Anayasa Mahkemesi binasının, "Türk Salonu" adıyla bilinen salonunda yapılan görüşmede, Azerbaycan Anayasa Mahkemesinin 10 yaşında olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi'nin ise çok daha deneyimli olduğunu belirterek, "Anayasa Mahkemesi olarak Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanmak bizim için çok önemli" dedi. Azerbaycan'ın bağımsızlığından sonra iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin hızla geliştiğini belirten Abdullayev, hukuk alanındaki ilişkilerin de aynı şekilde memnuniyet verici şekilde gelişmekte olduğunu söyledi.

Abdullayev, iki ülke Anayasa Mahkemesi arasında ortak protokol imzaladıklarını anımsatarak, bu çerçevede Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararların bir örneğini Türkiye'ye Anayasa Mahkemesi'ne gönderdiklerini kaydetti.

Ferhad Abdullayev, "Bu sadece bilgi için değil, aynı zamanda onların değerlendirmelerinden yararlanmak açısından bizim için çok önemli" diye konuştu.
Görüşme daha sonra basına kapalı devam etti.

Temaslarını yarın sürdürecek olan Şahin'in bazı cezaevlerinde inceleme yapması da bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler