Türk gençleri bunu "cihad" için yapmışlar

Almanya'nın Köln kentinde 2 gün önce 2 polise pusu kurarak kendilerine kuru sıkı tabancalarla ateş eden 3 Türk gencinin, bu eylemi ''cihad'' için yaptıklarını söyledikleri bildirildi. Köln Başsavcısı Rainer Wolf, yaptığı açıklamada, cinayete teşebbüs şüphesiyle gözaltına alınan 15, 16 ve 17 yaşındaki Türklerin, kendi ifadelerinde ''cihad'' amacıyla böyle bir eyleme kalkıştıklarını söylediklerini belirtti.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 15:28
Abone Ol google-news

Rainer Wolf'un, bugün yaptığı açıklamasına göre, herhangi bir terör örgütüyle bağlantıları olmadığı ve bu eylemi kendi kendilerine yapmaya karar verdikleri tahmin edilen gençlerin, ifadeleri sırasında Amerikalılara düşman olarak saldırılması gerektiğini, Almanya'ya da Afganistan'da asker bulundurmasından dolayı düşman olduklarını söylediler.

Söz konusu Türklerin ifadelerinde, polislere tuzak kurarak silahlarını almak, ses çıkmaması için polisleri bıçaklarla öldürmek ve silahlarını diğer terör eylemlerinde kullanmak istediklerini itiraf ettikleri bildirildi.

Göz altında tutulan Türkler, 26 ve 38 yaşlarında 2 polis memurunu, yardıma ihtiyaç duydukları gerekçesiyle bir ormanlık araziye çağırmış, daha sonra da kendilerine saldırmışlardı. Polislerin, silahlarını çekerek havaya uyarı ateşi açmaları sonucunda olay yerinden kaçan gençler, kaçarken de polislere ateş etmiş, silahlarının kuru sıkı olduğu daha sonra anlaşılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler