"Genç oyuncuları görme fırsatımız oldu"

Honduras Ulusal Takımı'nı 2-0 yenen (A) Ulusal Futbol Takımı'nın sorumlu yardımcısı Oğuz Çetin, bu akşamki mücadeleyle hem genç oyuncuların, hem de daha önce kadroda bulunan oyuncuların durumlarını görme fırsatı bulduklarını söyledi.

Yayınlanma: 03.03.2010 - 22:01
Abone Ol google-news

Çetin, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, süreci en iyi şekilde yönetmeyi ve geçmeyi arzuladıklarını belirterek, ''Yoğun lig maratonunda oynanan bu özel maçta, oyuncularımız özveriyle kampa katıldı. Disiplin içinde hareket edip, maçı en iyi şekilde tamamladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum'' dedi.

İlerleyen süreçte bu birlikteliğin daha arzu edilen futbolu ve mücadeleyi beraberinde getireceğini kaydeden Oğuz Çetin, şöyle konuştu:
''Honduras maçı için bir araya getirdiğimiz oyuncuların içinde gençler de vardı. Onları görme fırsatı bulduk. Bünyemizde bulunan oyuncuları da bugün itibariyle tekrar bir araya getirdik. Hem genç oyuncuların, hem de bünyemizde bulunan oyuncuların durumunu görme fırsatı bulduk. Performanslarını görme açısında önemliydi. Amacına ulaştı. Neticeyi de almak keyifli oldu. Düşündüklerimiz yerine geldi. Eksiklerimizi gördük. Memnun oldum.''

Honduras Ulusal takımının oyunu gördükten sonra Dünya Kupası'na katılmama konusunda bir üzüntünün olup olmadığı yönündeki soruya Çetin, ''Dünya Kupası'na gidememek üzüntü verici. Honduras'ı görmek veya görmemekle alakalı bir durum değil. Honduras bugünkü performansıyla değerlendirilecek ve küçümsenecek bir durumda değil. Yanlış olur. Önemli grup maçlarından çıkmış kaliteli bir ekip. Oyun karakterleri takım savunmasını en iyi şekilde yapıp hücuma gitmek. Bugün de 8-9 kişiyle kapanıp etkili oyuncularıyla hücuma çıkmaya çalıştılar. Bugünkü Honduras'ı küçümsemeyelim'' yanıtını verdi.

Uzun bir aradan sonra Ulusal takım kadrosunda tekrar yer alan ve bugün bir gol atan Emre Güngör ile ilgili soruyu ise Çetin, ''Emre Güngör'ün uzak kalması bizim açımızdan üzüntü vericiydi. İyileşti ve dahil oldu. Gereğini yaptı'' diye yanıtladı.

Honduras karşısında bir gol atan Emre Güngör de ''Uzun zaman Ulusal takımdan uzak kaldım. Ciddi sakatlığım yoktu, ama üst üste gelmesi, ayrılığımın uzun sürmesine neden oldu. Her şeyi atlattık. Ulusal takım forması altında ilk golümü attım. Bundan dolayı mutluyum'' diye konuştu.


Rueda: "kontrol Türklerdeydi"

Honduras Ulusal Takımı Teknik Direktörü Reinaldo Rueda ise maçta oyunun kontrolünün Türkiye'de olduğunu söyledi.

Konuşmasına, Türkiye'yi kutlayarak başlayan Rueda, ''Bize nazaran oyunu daha iyi kontrol ettiler. 1-0'ı bulana kadar duran toplarda etkili oldular. Genel hatlarıyla oyunun kontrolü Türk Ulusal Takımı'nın elindeydi. 2-0'dan sonra oyun rahatladı. Türkiye gibi bir ekibin niye Dünya Kupası'nda olmadığını anlamak mümkün değil, ama futbolda böyle şeyler var'' diye konuştu.

 

"Gençleri beğendim"

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, (A) Ulusal Futbol Takımı'nın, Honduras'ı 2-0 yendiği maçın ölçü olmadığını söyledi. Erzik, maç sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Honduras maçında milli takıma çağrılan yeni oyuncuları gördüklerini ifade ederek, ''Bu karşılaşmanın milli takım hakkında fikir vermesi mümkün değil. Rakip güçlü değildi. Dünya futbolunda pek yeri olmayan bir takım. Gençleri beğendim. İlk kez milli takım forması giyen oyuncuların uyumlu olduğunu tespit ettik. Gelecek maçlarda, hoca da gelince daha iyi olur'' dedi.

Şenes Erzik, ulusal takımın başına Guus Hiddink'in getirilmesiyle ilgili bir soruya, ''Federasyonun yaptığı bir tercih. Doğrudur'' yanıtını verdi.

Karşılaşmayı izleyen Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural da ulusal takımın iyi oynadığını dile getirerek, ''Bugün Honduras'tan daha iyiydik. Bu takım 2010 Dünya Kupası finallerine gidiyor, biz gidemiyoruz. Bu, üzücü bir durum. Milli takımda yeni bir yapılanma var. Ersun Yanal, milli takımla ilgili yapılandırmanın başına getirildi. Bu, ülke futbolu için bir atılım. Hepimiz ona destek olacağız'' diye konuştu.

Vural, ulusal takımın başında bir Türk teknik direktör olması gerektiğini yineleyerek, ''Ben her zaman bunu söyledim, ancak tercih yapıldı. Artık söyleyecek fazla bir şey yok'' ifadesini kullandı.


Hamit Altıntop: ''Hiddink tartışılmaz"

Milli futbolcu Hamit Altıntop, ulusal takımın başına getirilen Hollandalı teknik adam Guus Hiddink'in tartışılmaz bir isim olduğunu söyledi.

Hiddink'in, başarılarla dolu bir kariyere sahip olduğunu ifade eden Hamit, ''Hiddink tartışılmaz. Gittiği takımlarda başarılı olduğunu ve iyi futbol oynattığını gördük. Umarım burada da tecrübesi ve kalitesini yansıtır. Kendisiyle çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Hollanda ekolünde hızlı futbol oynanıyor. Umarım bizdeki kaliteyle de öyle futbol oynarız. Bu, zaman alabilir, sabırlı olmak lazım'' diye görüş belirtti.

Futbolcu Volkan Şen ise Honduras karşısında iyi mücadele ettiklerini belirterek, ''Bana verilen şansı iyi değerlendirdiğimi sanıyorum. Milli takımda yeni bir yapılanma var. Burada kalıcı olmak istiyorum'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler