Gül, New York borsasını açtı

BM 63. Genel Kurul Çalışmaları için New York'ta temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Abdulllah Gül, New York borsasının (NYSE) açılışını yaptı. Açılış gongunu çalan Gül, New York borsasını gezerek yetkililerden borsayla ilgili bilgi aldı. Türk ekonomisinin artık "dış şoklara" karşı hazırlıklı olduğunu ifade eden Gül, "Umarım burada yaşanan sıkıntı da yakında sona erer" dedi.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 16:54
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'de 4 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinin sonuçları ne olursa olsun, Türkiye ile ABD'nin ilişkilerinin her zaman güçlü olacağını söyledi.

CNN International'ın New York borsasından yaptığı yayına katılan Gül'e, Türkiye'nin de birkaç yıl önce ABD'deki gibi bir ekonomik kriz yaşadığı, bu krizden başarıyla çıktığı hatırlatıldı ve iki kriz arasındaki benzerliklerden bahsetmesi istendi.

Abdullah Gül, benzer bir krizin 2001'de Türkiye'de yaşandığını, Türkiye'nin bunun üstesinden geldiğini ve şu anda güçlü bir ekonomiye ve finans sektörüne sahip olduğunu kaydetti. Türk ekonomisinin artık "dış şoklara" karşı hazırlıklı olduğunu ve güçlendiğini ifade eden Gül, "Umarım burada yaşanan sıkıntı da yakında sona erer" dedi.

Türkiye'nin, ABD'deki krizden etkilenip etkilenmediğine ilişkin bir soru üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, şu anda Türkiye'deki durumun "rahat" olduğunu söyledi ve bu tip krizlere karşı finans sektörünün hazırlıklı olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin şu anda ABD'deki krizden çok fazla etkilenmediğini belirtti.

Ancak uzun vadede sadece Türkiye'nin değil, herkesin bu krizle ilgili önlemlerini alması gerektiğini belirten Gül, "Bir an önce bir karar alınması en iyisi olur, aksi halde zararları daha fazla olabilir" diye konuştu.

ABD'de yapılacak başkanlık seçimlerinde, başkan adaylarının Irak'la ilgili farklı görüşlerinin olduğunun anımsatılması ve Türkiye'nin güvenliği için hangi başkan adayının seçilmesinin daha iyi olacağının sorulması üzerine, Gül şunları kaydetti:
"Öncelikle, biz Amerikan vatandaşlarının kararlarına saygı duyuyoruz. Seçim sonuçları ne olursa olsun, Türkiye ve ABD'nin ilişkileri her zaman güçlü olacaktır ve şimdiki gibi kalacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler