Tugay Kerimoğlu yuvaya döndü

Galatasaray Kulübü'nde futbol altyapısının başına, sarı-kırmızılı eski futbolcu Tugay Kerimoğlu getirildi.

Yayınlanma: 04.03.2010 - 12:49
Abone Ol google-news

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda, Tugay Kerimoğlu'nun altyapının başında görev yapacağı duyurulurken, törende Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile kulübün eski teknik direktörlerinden Fatih Terim de hazır bulundu.

Törenin yapıldığı salondaki barkovizyona, Tugay Kerimoğlu'nun resminin de bulunduğu, ''Aslan yuvasına hoş geldin'' yazısı yer alırken, Galatasaray Futbol Akademisi yazısıyla birlikte Uğur Uçar, Sabri Sarıoğlu, Tugay Kerimoğlu, Arda Turan ve Emre Çolak'ın resimlerinin bulunması dikkati çekti.

Ayrıca, Tugay Kerimoğlu'nun Galatasaray, Glasgow Rangers ve Blackburn Rovers takımlarında forma giydiği dönemler ile Fatih Terim'le UEFA Kupası'nın kazanıldığı maçtan görüntülerin yer aldığı bir video da izletildi. Adnan Polat, Tugay Kerimoğlu'na Galatasaray Bonus kredi kartı ile GS Mobile telefon hattı hediye edip, ''Burası aslan yuvası. Yuvana hoş geldin'' dedi.
 

'Bundan sonra yoğun bir döneme giriyoruz'

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen törende basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tugay, öncelikle törende hazır bulunan Galatasaray Başkanı Adnan Polat ile sarı-kırmızılı eski teknik adam Fatih Terim'e teşekkürlerini iletirken, her iki ismin de kendisinde büyük emekleri olduğunu kaydetti. Galatasaray alt yapısında, A takıma çıkacak saygılı, dürüst oyuncular yetiştirebilmek için çalışacağını dile getiren Tugay, ''Bundan sonra yoğun bir döneme giriyoruz. Konuşmamız gereken hocalarımız var. Yine Hollandalı teknik adam Jan Derks'le birlikte çalışacağız'' dedi.
 

'Kimseyi ezmeye gelmedim'

Tugay Kerimoğlu, gelecek sezon Galatasaray'da teknik direktör Frank Rijkaard'ın yerine geçeceği şeklinde yorumlar yapıldığının söylenmesi üzerine, şöyle devam etti: ''Buraya kimseyi ezmeye değil, aksine Galatasaray'a ne kadar faydalı olabilirim düşüncesiyle geldim. Avrupa'da 10 senelik bir dönemi arkamda bırakıp, kafamda hiçbir soru işareti olmadan görevi seve seve kabul ettim. Yuvama geri döndüğüm için onurluyum ve gururluyum. Antrenörlük için herhangi bir düşüncem yok. Alt yapıdaki genç yetenekleri, hocamız Jan Derks'in bilgi ve tecrübelerinden de yararlanarak, Galatasaray alt yapısını en iyi yerlere getirebilmek için saygı ve sevgi çerçevesinde çalışacağımıza eminim. Yeni Hakan Şükür'ler, Arda Turan'lar, Hasan Şaş'lar, Okan Buruk'lar yetiştirmek için burada bulunuyoruz." İlk faaliyetler olarak alt yapı hocalarıyla fikir alış verişinde bulunacaklarını belirten Tugay, Galatasaraylı eski futbolcularla çalışma isteğinin olup olmadığı sorusuna, ''Galatasaray bünyesinde bulunmuş eski oyuncularla oturup, konuşup, yönetimde uygun gördüğü takdirde çalışabiliriz. Çünkü her şey Galatasaray için'' yanıtını verdi. Galatasaray'da Futbol Akademisi Koordinatörü olarak görev yapan Hollandalı teknik adam Jan Derks'le, Glasgow Rangers takımında oynadığı dönemden tanıştığına değinen Tugay Kerimoğlu, ''Kendisinin tecrübelerine ve bilgisine güvenen biriyim. Oturup durum değerlendirmesi yapacağız. Kendisinden faydalanmayı düşünen bir insanım. Tabii ki sadece buradaki değil, Avrupa'daki bağlantılarımla, konuştuğum kişilerle Galatasaray alt yapısını toparlayıp, A takıma başarılı oyuncular verebilmek için her şeyi yapacağız'' diye konuştu.

'Hayatımda hiç keşke yok'

İngiltere'deki çalışmalarını bırakıp Türkiye'ye dönen Tugay Kerimoğlu, Galatasaray'a gelişini erken bulan değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine, ''Hayatımda hiç keşke yok'' derken, ''Önemli olan benim gelişimin erken ya da genç olması değil. Galatasaray'a ne verebileceğim. Ben, Galatasaray'a hizmet etmenin ne kadar onur ve gurur verici olduğunun bir örneğiyim. Bu nedenle karşınızda bulunuyorum'' ifadelerini kulandı. Galatasaray'la ne kadarlık sözleşmesi olduğunun sorulması üzerine ise Tugay, ''Ben hiçbir zaman Galatasaray'la sözleşme konuşmadım ve boş mukaveleye imza attım'' şeklinde konuşan Tugay, gelecek planlamasına da değinerek, ''Acele etmeden, alt yapıdan başlayarak, tecrübe kazanarak devam edeceğim. Taze düşüncelerle Galatasaray'a hizmet etme adına, tecrübelerimi alt yapıdaki oyuncularla paylaşıp, A takıma en iyi şekilde çıkabilmelerini sağlama adına, A'dan Z'ye her şeyleriyle ilgilenmek için burada bulunuyorum'' dedi. Tören sonunda minik Galatasaraylı futbolcularla fotoğraf çektiren Tugay, sırtında Tugay yazılı 5 numaralı formayla yer alan bir sporcu için de, ''Onun adı gerçek Tugay'' açıklamasında bulundu.

 

'Tugay'ın kariyerinde Fatih Terim'in önemli katkısı var'

Adnan Polat, öncelikle, davetlerini karşılıkız bırakmayan eski teknik direktörleri Fatih Terim'e teşekkür ederken, total futbol adına bazı çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini dile getirdi. Galatasaray altyapısının oluşmasında, futbolculuğundan başlayarak, kaptanlık ve teknik direktörlük görevlerini de üstlenen Fatih Terim'in büyük emekleri olduğuna değinen Polat, ''Aynı zamanda Tugay'ın kariyerinde de Fatih hocamızın önemli katkıları vardır'' dedi. Tugay Kerimoğlu'nun, bundan sonraki dönemde Galatasaray altyapısının başında, kendileriyle birlikte olacağını anlatan Polat, ''Burada, müfredatın ve sistemin hazırlamasında görev yapan Jan Derks de var. Kendisi Ajax Kulübü'nün, Hollanda Milli Takımı'nın ve birçok ülkenin futbol sisteminin oluşmasına katkı sağlamış, aynı zamanda Glasgow Rangers'ta da Tugay'la birlikte olmuş, önemli biri. Bu müfredatın yapılanmasında yine kendisi çalışacak ve Tugay'la birlikte çalışmalarını sürdürecek'' diye konuştu.
 

'Tek amaç total futbol'

Adnan Polat, amaçlarının, altyapıdan başarılı spocuları A takıma çıkarabilmek, tesislerde yeniden yapılanmayı sağlamak, fiziki şartları uygun hale getirmek ve oyuncuların futbol anlayışlarını A takıma uygun hale getirmek olduğunu ifade ederken, temel hedef olan total futbola dikkat çekti. Sistem anlamında, total futbolla, A takım ile altyapının uyum içinde çalışmasını sağlamak istediklerini kaydeden Polat, ''Tugay'ı bu görevin başına getirdik. Kendisi buralardan. 10 yaşından itibaren altyapıda yetişti. O dönemleri çok iyi hatırlıyorum. Uzun yılar Galatasaray'a hizmet ettikten sonra, yurt dışında da Türkiye'yi en iyi temsil eden futbolcu olarak bana göre tarihe geçti. Galatasaray'a vereceği çok şey var. Biz de yanında olacağız. Uzun yıllar görev yapmasını ve başarılı olmasını temenni ediyoruz. Umarız bu görevi yaparken Galatasaraylı başka eski futbolcuları da burada çalışmaya ikna eder ve öyle çalışır'' şeklinde konuştu.

Terim: Çok daha büyük bir görevin başlangıcı olacak

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim, Tugay Kerimoğlu için sarı-kırmızılı kulüpte futbol altyapısının başına geçmenin, bir başlangıç olduğunu söyledi. Terim, Galatasaray'ın nerelerden bugünlere geldiğini en iyi bilen insanlardan olduğunu ifade ederken, ''Bu tören benim için çok anlamlı. Öğrenci olan ve futboluyla sadece Türkiye'yi değil, İngiltere'yi bile kendisine inandıran bir kardeşimin, bana göre imzanın çok ötesinde bir adımına şahitlik etmek çok anlamlı'' dedi.

Tugay'ın futbolculuk döneminde hem iyiyi, hem de kötüyü gördüğünü belirten Terim, sözlerini şöyle tamamladı: ''Özellikle İngiltere yıllarında gösterdiği azim ve başarıyla herkesi kendisine hayran bıraktı. Bu kadar bilgi birikimi ve tecrübe edinmiş bir Galatasaray değerini altyapıya kazandıran Adnan Polat'ı ve yönetimini kutluyorum. Tugay artık ait olduğu camianın altyapısında hizmet verecek. Bu hizmeti sırasında yeni Tugaylar, Metin Oktaylar, Hakan Şükürler yetiştirecek inşallah. En önemli görevlerinden biri, o gençlere neyin yanlış, neyin doğru olduğunu göstermek. Bu, onun için çok daha büyük bir görevin başlangıcı olacak. Benim, bir Galatasaraylı olarak yaşadığım sevinçlerin, gelecek yıllarda ona da nasip olmasını diliyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler