Sevigen, taciz ve tecavüz olaylarını Meclis'e taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen Başbakan Erdoğan'a, "Ankara'daki Hikmet Uluğbay Yatılı İlköğretim Okulu'nda, 12 -13 yaşlarında olan kız öğrencinin okulda çalışan aşçı tarafından geceleri eve götürüldüğü iddiaları doğru mudur" diye sordu.

Yayınlanma: 04.03.2010 - 13:58
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, yoksulluktan, maddi ve manevi olanakların yokluğundan çocuklarını Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bu yatılı okullara emanet eden ailelerin son günlerde artan taciz ve tecavüz olaylarıyla büyük bir şok yaşadığını kaydetti. Sevigen, "Ocak ayında Uşak'ın Eşme İlçesi'ndeki bir YİBO'da kız öğrencilere cinsel istismar suçlamasıyla görevden alınan müdür yardımcısının ardından şimdi de Ankara'nın Polatlı ilçesinde, Hikmet Uluğbay Yatılı İlköğretim Okulunda da benzer olayların yaşandığı bilgisi elimize ulaştı. Henüz 12-13 yaşlarında olduğu belirtilen bir kız çocuğunun okulda çalışan ve aşçı olduğu iddia edilen bir şahıs tarafından geceleri evine götürüldüğü iddia edildi. Görülmektedir ki, öğrencilere barınma ve eğitim amacı sağlaması gereken okullar bu niteliğini yitirmiştir. Yapılan bire bir araştırmalarda ve tutulan raporlarda YİBO'larda eğitim gören çocukların okul yaşantılarının, onların psikolojik ve fizyolojik gelişimlerine olumsuz yönde etkileri olduğu sonucuna varılmıştır" dedi. Sevigen, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"Ankara'da ki Hikmet Uluğbay Yatılı İlköğretim Okulunda, 12 -13 yaşlarında olan kız öğrencinin okulda çalışan aşçı tarafından geceleri eve götürüldüğü iddiaları doğru mudur? Yatılı okullarda bulunan öğrencilerin geceleri okuldan çıkarıldığı doğru mudur? Doğruysa ne amaçla, nereye götürülmektedir? YİBO'larda ki öğrencilerin denetiminden sorumlu yetkiliniz var mıdır? Bu tür izinleri kim vermektedir? Öğrencilerin giriş çıkışlarını kim kontrol etmektedir? YİBO'larda yaşanan taciz, tecavüz, cinsel istismar ya da şiddet gibi olaylarla ilgili şikayette bulunan, bu konuda mektup yazan öğrenciler ya da veliler oldu mu? Türkiye genelinde YİBO'larda en son ne zaman kapsamlı bir denetim yaptınız? Sokakta binlerce çocuk varken, YİBO'ların öğrenci yetersizliğinden kapanmasını mantıklı buluyor musunuz? Yoksa çocuklar bu okullardaki kötü yaşam koşulları yüzünden mi kaçıyor? Cinsel istismara uğrayan kaç öğrenci olduğunu biliyor musunuz? YİBO'lar üzerine yapılan araştırmalardaki örnek okullarda, çocukların kaldıkları odalardan ders gördükleri sınıfa kadar hiçbir ortamın çocukların fiziksel ve psikolojik özelliklerine uygun olmadığını biliyor musunuz? Türkiye'de giderek artan çocuk anneler hakkında yaptığınız bir çalışma ya da rapor var mı? Tecavüze uğradığı için ailesi tarafından infaz edilen çocukların sayısı kaçtır? İçişleri Bakanlığınızı ve Milli Eğitim Bakanlığınızı koordineli çalıştırıp okul çağındaki öğrencilerin bu tür olaylara maruz kalmaması için gerekli önlemleri almayı düşünüyor musunuz?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler