'Dünya gerçek finansal krizle karşı karşıya'

''Dünya küreselleşme çağının ilk gerçek finansal kriziyle karşı karşıya'' diyen İngiltere Başbakanı Gordon Brown, bu krizin üstesinden gelinmesi için ''yeni bir küresel finansal düzen kurulması gerektiğini'' söyledi. Brown "Ulusal düzenleyiciler işbirliğine açık olmalı, kurallar ve ilkeler uyumlu olmalı ve sermayenin uluslararası hareketi şeffaf olmalı'' dedi.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 18:59
Abone Ol google-news

BM Genel Kuruluna hitap eden İngiltere Başbakanı Gordon Brown, finansal krizin çözümünün uluslararası önlemler gerektiğini belirterek, ''İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra oluşturulan uluslararası kuruluşlar (IMF, Dünya Bankası), değişen küresel ekonomiye ayak uyduramadı. Ulusal düzenleyiciler işbirliğine açık olmalı, kurallar ve ilkeler uyumlu olmalı ve sermayenin uluslararası hareketi şeffaf olmalı'' dedi.

Önceliğin, finansal piyasaların istikrara kavuşturulması olduğunu belirten Brown, bunun ardından dünya finansal sisteminin, açık seçik ilkeler çerçevesinde yeniden yapılandırılması gerektiğini kaydetti. Brown, yeniden yapılandırmış sistemin şeffaflığının fazla olması, düzenleyici olması ve sorumluluğa sahip olması gerektiğini, uluslararası sermaye akımlarını küresel düzeyde izlemesi gerektiğini belirtti. Brown sözlerini şöyle tamamladı:
''Bulanıklığa değil şeffaflığa sahip, başarısızlığı değil başarıyı ödüllendiren, umursamaz değil sorumlu, ulusal değil küresel yeni bir küresel finansal düzen kurmalıyız. Sorumsuzluk çağının artık geçmişte kaldığını açıkça ilan etmeliyiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler