Ermenistan Parlamento Başkanı istifa etti

Ermenistan Parlamento Başkanı Tigran Torosyan, istifa etti. Ermeni devlet radyosunun haberine göre, parlamentonun 19 Eylül'de yapılan gündem dışı oturumunda istifasını sunan Torosyan, yasal süreç gereği istifasını bugün ikinci kez sundu ve istifası kabul edildi.

Yayınlanma: 26.09.2008 - 20:27
Abone Ol google-news

Ermenistan Parlamento Başkanı Tigran Torosyan'ın istifasının ardından parlamento ile ilgili yasal süreç gereği yeni başkanın 29 Eylül'de başlayacak ve 4 gün sürmesi planlanan oturumlarda seçilmesi öngörülüyor. Bu süreçte parlamento başkanlığını geçici olarak parlamento başkan yardımcılarından Hrayr Karapetyan'ın sürdüreceği kaydedildi.

Torosyan, istifasıyla ilgili olarak çalışma arkadaşlarıyla yaptığı toplantıda, son dönemde meydana gelen gelişmelerin herkesin farkında olduğunu dile getirerek, henüz 17 yıllık bir devlet olarak birçok konuda yapmaları gereken çalışmalar bulunduğunu söyledi.

Torosyan, ''Parlamentonun önemi bilinmesine rağmen, maalesef ülke siyasetinde henüz karakter içerik ve özüyle tam olarak oluşmadı'' dedi. Torosyan, Ermenistan parlamentosunun internet sitesinde de yer alan konuşmasında, bundan sonraki çalışmalarını parlamento çatısı altında sürdürmeye devam edeceğini kaydetti.

Öte yandan, iktidar ortakları arasında bulunan ve koalisyon protokolu gereği Meclis Başkanını belirlemesi öngörülen Cumhuriyetçi Parti yönetim kurulu, parti yönetiminde bulunan Hovik Abdahamyan'ı Parlamento Başkanlığına aday gösterdi. Sıra dışı bir gelişme olmadığı taktirde Abrahamyan'ın 29 Eylülde başlayacak oturumlar sonucunda yeni parlamento başkanı seçilmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler