Ergenekon'da son durum

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Tuncay Özkan, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan ve eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Tutuklanan 6 kişiden hiçbirinin sorgulamada suçlamaları kabul etmediği bildirildi. Biz Kaç Kişiyiz Derneği Genel Başkanı Selim Utku Gümrükçü ile Evrim Baykara ise, mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 06:09
Abone Ol google-news

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi, Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Gazeteci Tuncay Özkan ve diğer 5 kişinin tutuklanma gerekçelerinin, ''Ergenekon terör örgütüne üye olmak ve örgüt adına faaliyette bulunmak'' olduğu belirtildi. 

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne dün sabah saatlerinden itibaren getirilmeye başlanan Tuncay Özkan, Adil Serdar Saçan, Gürbüz Çapan, Tanju Güvendiren, Emcet Olcaytu, Mesut Özcan ve Hüseyin Nazlıkul'un savcılıktaki işlemleri gece yarısı tamamlandı.

Nöbetçi hakimin dosyayı incelemesinin ardından saat 03.00'te başlayan nöbetçi mahkeme sorgusu, saat 07.00 sıralarında sonuçlandı.

Nöbetçi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tutuklama kararının ardından, gazeteci Tuncay Özkan, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, eski Esenyurt  Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi emekli Hakim Albay Tanju Güvendiren, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eski avukatı ve Aydınlık dergisi yazarı Emcet Olcaytu ve tıp doktoru Hüseyin Nazlıkul, geniş güvenlik önlemleri altında adliyenin üst kapısından çıkarılarak, Metris Cezaevi'ne götürüldü. Bu kişilerin daha sonra nakillerinin yapılacağı öğrenildi.

Mahkeme, Özkan, Saçan, Çapan, Güvendiren, Nazlıkul ve Olcaytu'nun tutuklanmasına karar verirken, Mesut Özcan'ı serbest bıraktı.

Ergenekon operasyonunun son dalgasında tutuklanan 6 kişiden hiçbirinin sorgulamada suçlamaları kabul etmediği bildirildi.

Bu arada, adliye bahçesinde bekleyen bir grup, Gürbüz Çapan'ın, üzerinde ''Yalnız değilsin'' yazılı fotoğraflarını taşıyarak, ''Onurlu Başkan Gürbüz Çapan'' ve ''Hepimiz birer Gürbüz Çapan'ız'' sloganları attı.

Adliye bahçesinde bekleyen bazı gruplar da şüphelilere alkışlarla destekte bulundular.

 

Tutuklu sayısı 70'e çıktı

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ''Biz Kaç Kişiyiz Derneği'' Genel Başkanı Selim Utku Gümrükçü ve Evrim Baykara da adliyeye getirildi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Gümrükçü ve Baykara, emniyetteki işlemlerinin bitmesinin ardından soruşturmayı yapan savcılığın bulunduğu Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.

Gümrükçü ve Baykara, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdiler. Gümrükçü ve Baykara, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle İstanbul nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesine sevkedildi.

Biz Kaç Kişiyiz Derneği Genel Başkanı Selim Utku Gümrükçü ile Evrim Baykara, mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdikten sonra tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilen Gümrükçü ve Baykara'nın sorguları tamamlandı. İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Selim Utku Gümrükçü ile Evrim Baykara'nın serbest bırakılmalarına karar verdi.

Ergenekon davası çerçevesinde aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de olduğu 46 tutuklu bulunuyor. Devam eden soruşturma kapsamında ise emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile geçen hafta tutuklanan 3 teğmenin de yer aldığı 18 kişinin tutukluluğu sürüyordu.

Bu kişiler dışında bugün tutuklanan gazeteci Tuncay Özkan, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi emekli Hakim Albay Tanju Güvendiren, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eski avukatı ve Aydınlık dergisi yazarı Emcet Olcaytu ve tıp doktoru Hüseyin Nazlıkul ile dava ve soruşturma kapsamındaki tutuklu sayısı 70'e çıktı.

Olayla ilgili tutuklanan ve aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile İP Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever'in de olduğu bazı kişiler ise tahliye edilmişti.

 

Ergenekon'da yeni gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde dün terör örgütü Hizbuttahrir'in lideri Yılmaz Çelik gözaltına alınarak bu ile gönderildi. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre Ankara Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince bir süredir izi sürülen Yılmaz Çelik, iftar için geldiği Balgat semtinde dün gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazılı emriyle Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Çelik'in sağlık kontrolünün ardından, bu ile gönderildi. Geçtiğimiz hafta yaşanan ve Teğmenlerin de tutuklandığı Ergenekon’un 9. Dalgası'nda, Hizbuttahrir örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 8 kişiden ise 6'sı da tutuklanmıştı.

Hamza Demir, Mahmut Oğuz, Süleyman Solmaz, Kurtca Bektaş, Rıza Demir ve Rıfat Yıldırım cezaevine gönderilmiş, D.Y. ise mahkemece serbest bırakılmıştı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki sorguda Hizbuttahrir bağlantılı 7 şüpheliye tutuklanan teğmen Mehmet Ali Çelebi ile bağlantıları sorulmuş, Çelebi'nin Süleyman Solmaz aracılığıyla diğer şüphelilere ulaştığı iddia edilmişti.

Teğmenler ve Hizbuttahrirciler'in bir yıldır toplantılar, yemekler vasıtasıyla görüştükleri de iddialar arasında yer almış ayrıca bu kişilere Kemal ve kardeşi Neriman Aydın'la ilişkileri de polisteki sorgularında sorulmuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler