Haremüşşerif'te çatışma

Haremüşşerif'te, İsrailli polislerin cami avlusuna girmesi bugün yine çatışmalara yol açtı.

Yayınlanma: 05.03.2010 - 13:28
Abone Ol google-news

El Aksa Camii yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Cuma namazının bitiminde Haremüşşerif'in Ağlama Duvarı tarafındaki Faslılar Kapısından 100 ila 150 kadar polis giriş yaptı.

Polislerin cami avlusuna girmesi üzerine, namazdan çıkan Filistinli gençler polislere taşlarla saldırdı. İsrail polisi taş atanları dağıtmak için karşılık verdi. Cami yetkilileri, yaklaşık bir saat kadar süren çatışmalar sırasında çoğu genç yaştaki 12 Filistinlinin yaralandığını bildirdi.

Olaylarda 6 İsrail polisinin de yaralandığı kaydedildi.

Polis, Haremüşşerif Vakfı yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda, çatışmalar sırasında kapattığı El Aksa Camii'nin girişlerini, çatışmalar sırasında camiye saklanan onlarca yaşlının çıkışını sağlamak üzere yeniden açtı. Kapıların açılmasıyla namaza gelenlerin yavaş yavaş camiden ayrıldıkları bildirildi.

Faslılar Kapısı ile buraya yakın Silsile Kapıları etrafında çok sayıda polisin de beklediği belirtildi.

Bir cami yetkilisi, "Neden cami avlusuna girdiklerini bilmiyoruz" derken, şu anda durumun sakin olduğunu söyledi.

Pazar günü, İsrail'in Purim Bayramı sırasında bazı aşırı sağcı Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya girebileceği endişesiyle yaklaşık 20 kadar Filistinli genç, bir gece öncesinden cami içinde beklemişti. Bir grup turistin camiyi ziyareti sırasında, camide yine Filistinli gençlerle İsrail polisi arasında çatışmalar çıkmış, cami avlusundaki çatışmalar daha sonra civardaki sokaklara yayılmıştı.

Polis, camiye girişleri, iki gün süreyle 50 yaşın altındaki Araplara yasaklamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler