Suriye'de bombalı saldırı

Suriye'nin başkenti Şam'da havaalanına giden yol yakınındaki patlamada 17 kişinin öldüğü ve 14 kişinin yaralandığı bildirildi. Suriye televizyonu, patlamanın nedeninin bir araç ile düzenlenen bombalı saldırı olduğunu belirtti. Saldırı, dünya liderleri tarafından kınandı.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 07:08
Abone Ol google-news

Suriye'nin başkenti Şam'da bu sabah bombalı araçla düzenlenen saldırıda 200 kilogram patlayıcı kullanıldığı belirtildi.

Suriye devlet televizyonu, saldırıda 17 kişinin öldüğünü, 14 kişinin yaralandığını duyurdu.
Saldırının, havaalanı yolu üzerinde bir güvenlik tesisi yakınlarında düzenlendiği belirtilirken, görgü tanıkları patlama bölgesinin kordon altına alındığını söyledi.

El Arabiya Televizyonu ise saldırıyla ilgili haberde, 80'lerden beri Suriye'nin bu kadar sert ve kanlı bir saldırıya maruz kalmadığını, bombanın, sivillerin yoğun olduğu Seyide Zeynep Kavşağı'nda patladığını duyurdu.

Haberde, görgü tanıklarına göre, saldırının çok önemli bir güvenlik merkezinin yakınlarında düzenlendiği ifade edildi ve hedefin belirlenemediği kaydedildi.

Saldırının ardından çeşitli ülkelerin liderleri saldırıyı kınadı. SANA'nın haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a gönderdiği mesajda, başsağlığı diledi. Bombalı saldırıyı kınadığını belirten Medvedev, uluslararası terörizmle mücadeleyi desteklediklerini belirterek, her türlü terörist saldırıyı kınadıklarını ifade etti.

Avrupa Birliği tarafından yapılan açıklamada ise Şam'daki bombalı saldırı kınanarak, Suriye'ye başsağlığı bildirildi. Açıklamada, terörist saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmesi istendi.

Ürdün Kralı II. Abdullah, Esad'a gönderdiği mesajda, Ürdün'ün bu tür olaylarda her zaman Suriye'nin yanında olduğunu belirtti.

Bu arada, Suriye Sağlık Bakanı Dr. Mahir El Hüsami, saldırıda yaralanan sivilleri Şam Hastanesinde ziyaret etti. Yaralılarla görüşen El Hüsami, hastane yetkililerinden yaralıların durumuyla ilgili bilgi aldı.

Suriye İçişleri Bakanı Bessam Abdulmecit'in açıklamasına da yer veren televizyon, Abdulmecit'in olayın terörist bir saldırı olduğunu söylediğini, ancak kimseyi itham etmeden konuştuğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon