Organ ve kadavra bağışı için kampanya

Dünyaca ünlü organ nakli cerrahı Münci Kalayoğlu ve Ulusal Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği yönetim kurulu üyeleri, organ ve kadavra bağışı için birlikte kampanya yürütülmesi kararı aldı.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 08:05
Abone Ol google-news

Dünyaca ünlü organ nakli cerrahı Münci Kalayoğlu, tıp fakültelerindeki kadavra sorununa çözüm arayan Ulusal Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği yönetim kurulu üyelerine destek verdi.

Ulusal Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkan Prof. Dr. Hakan Hamdi Çelik başkanlığında, halkın organ ve kadavra bağışıyla ilgili bilinçlendirilmesi için destek istemek üzere dünyaca ünlü organ nakli cerrahı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu'nu ziyaret ettiler.

Aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Prof. Dr. Hakan Hamdi Çelik, ziyaretle ilgili  yaptığı açıklamada, Kalayoğlu ile Türkiye'deki kadavra ve organ bağışının artırılmasına yönelik kampanyanın birlikte yürütülmesi kararı aldıklarını söyledi.

Çelik, Kalayoğlu'nun görüşmede, ''Türkiye'deki organ ve tıp eğitimi için alternatifsiz bir yöntem olan kadavra bağışının yetersizliğinden yakındığını, organ ve kadavra bağışının bir eğitim ve kültür meselesi olduğuna dikkat çektiğini ve sağlık sisteminin, ulusal sorun olarak değerlendirilmesi gereken organ ve doku naklini sahiplenmesi gerektiğini'' ifade ettiğini söyledi.

Organ bağışı konusunda halkın eğitiminin önemine işaret eden Kalayoğlu'nun, basın ve bu konuda çalışan hekimlere de büyük görev düştüğünü vurguladığını anlatan Çelik, ziyarette, ''Ölen birinin hayattakilere verebileceği, hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek en değerli hediyenin, bedenini insanlık ve bilimin gelişimine adamaktır'' sloganın her platformda vurgulanmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

 

"1.5 yıldır çalışıyoruz"

Çelik, son 1.5 yıldır bürokrasinin her kademesinde tıp eğitimindeki kadavra sorununun çözümü için alternatif yöntemler geliştirmeye çalıştıklarını, bağış yapmanın en temel çözüm yolu olarak bilinmesi gerektiğini belirterek, ''Ülkemizdeki organ bağışının artması için büyük çaba harcayan dünyaca ünlü bilim adamı Sayın Kalayoğlu'nun desteği bize büyük güç verdi. Hem organ, hem de kadavra bağışının artırılması için çabalarımız sürecek'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler