Dünya turizm günü kutlanıyor

27 Eylül Dünya Turizm günü tüm dünyada kutlanıyor. Bu yıl Dünya Turizm Günü Volta Bölgesi'nde Kpando-Toko'da "Turizm, İklim Değişikliği Tartışmalarına Yanıt" teması ile kutlanacak.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 08:46
Abone Ol google-news

27 Eylül Dünya Turizm günü tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Turizmin  ülkeler arasındaki huzur ve barış ortamının sağlanmasında ve ülke ekonomisine canlılık kazandırılmasında önemli bir etken olduğu da biliniyor.

“Bacasız Sanayi” olarak adlandırılması ile de ekonomik açıdan,  turizmin sanayi kadar önemli olduğu gerçeği ortaya çıkar.

 

Turizm günü mesajları

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Dünya Turizm Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ülkeleri ve toplumları birbirine yakınlaştırarak insanların buluşmasına yardımcı olan turizmin, sağladığı çok yönlü katkılarla Türkiye ekonomisinin vazgeçilmez temel sektörlerinden biri olduğunu belirtti. Toptan, ''Ülkemiz dünyanın başlıca doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip olan güzide turizm merkezlerinden biri haline gelmiştir'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Türkiye'nin dünyanın en değerli kültür ve tarih miraslarından birine sahip olduğunu belirtti. Erdoğan,  ''Kültürel ve tarihi mirası ve eşsiz doğal güzellikleriyle cennet vatanımız Türkiye, bir turizm ülkesi olarak artık markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizmin farklı kültürleri, yaşamları ve sınırları birleştiren ve zenginleştiren en önemli güç olduğunu ifade eden Günay, bu önemli gücün özellikle son yıllarda çok hızlı bir ivme kazandığını, 2005 yılında 800 milyonun üzerine çıkan uluslararası turizm hareketinin geçen yıl 900 milyona ulaştığını kaydetti. Günay,  ''Dünya mirasımız doğal çevre ve kültürel varlıklarımızı UNESCO'nun belirlediği kriterlere uygun olarak korumak ve yaşatmak amacıyla elimizden gelen her şeyi hep birlikte yapacağız'' dedi.

 

Dünyada turizm günü kutlamaları

Bu yıl Dünya Turizm Günü, Volta Bölgesi'nde Kpando-Toko'da “Turizm, İklim Değişikliği Tartışmalarına Yanıt” teması ile kutlanacak. 27 Eylül 2008 günü gerçekleştirilecek kutlama etkinlikleri arasında ağaç dikme törenleri, okulları çevrelerini yeşillendirme konusunda teşvik etmek amaçlı yeşil okul projesinin başlatılması, törensel şefler toplantısı yer alıyor.

Yeşil Okul Projesi, Volta Bölgesi'ndeki okullarda pilot-proje olarak bir yıl sürdürülecek ve başarılı olan okullar ödüllendirilecek. 23 Eylül günü de halkı bilinçlendirmek için kapsamlı bir ulusal duyarlılık semineri düzenleniyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler