Havalimanındaki yolsuzluk iddiası

Antalya Havalimanı'ndaki VIP ve CIP salonlarından giriş yapan yolculardan alınması gereken ücreti inisiyatif kullanarak aldırmadığı ve kurumu 50 bin dolar zarara uğrattığı gerekçesiyle hakkında DHMİ tarafından soruşturma başlatılan ve görev yeri değiştirilen Başmüdür Osman Serdar, Danıştaya açtığı davayı kazanarak görevine döndü.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 08:54
Abone Ol google-news

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Antalya Bölge Başmüdürü Osman Serdar, 1 Ocak 2005 ile 7 Aralık 2005 tarihleri arasında Antalya Havalimanı VIP ve CIP salonlarından giriş yapan yolculardan alınması gereken ücreti inisiyatif kullanarak aldırmadığı ve kurumu 50 bin dolar zarara uğrattığı gerekçesiyle, ''Görevi kötüye kullanma'' iddiasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında açılan soruşturma sonucunda görevinden uzaklaştırılmıştı.

Başmüdür Serdar da yürütmenin durdurulması talebiyle Ankara 4. İdare Mahkemesine açtığı davanın reddedilmesi üzerine kararı temyize götürdü. Danıştay 12. Dairesi tarafından yapılan inceleme sonucunda, yapılan uygulamanın talimatlara uygun olduğu ve herhangi bir yolsuzluk yapılmadığı belirlendi. Bu karar sonunda Osman Serdar görevine döndü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler