İngiltere de zorda

Dünya piyasalarındaki kriz dinmiyor. İngiliz basının en prestijli gazetelerinden biri olan The Times'da yer alan habere göre, krizi derinden yaşayan ve ülkenin en büyük finans kuruluşlarından biri olan Bradford&Bingley'e devlet el koymaya hazırlanıyor. Krizden etkilenen bankanın kriz mağduru bir başka banka olan Northern Rock ile birleştirilebileceği edinilen bilgiler arasında.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 09:50
Abone Ol google-news

Maliye Bakanı Alastair Darling'in konuyla ilgili kararı almaya çok yakın olduğu öne sürülen haberde, Bradford&Bingley'nin devletleştirilmesinden sonra satışı için özel sektörden bir alıcı aranmaya başlanacağı kaydedildi.

Northern Rock adlı finans kuruluşuna devlet tarafından el konulmasından 7 ay sonra Bradford&Bingley'nin devletleştirilmesi hazırlıklarını reddetmeyen Maliye Bakanlığı bürokratlarının henüz bir karar alınmadığını savundukları vurgulandı.

Bu arada uzmanlar Lloyds TSB ile HBOS'in birleşmesinin ardından Northern Rock ile Bradford&Bingley'nin de birleşmesi halinde ülkenin iki bankayı yitirmiş olacağı ve bunun da sektörde iş kayıplarıyla sonuçlanmasının kaçınılmaz görüldüğünü bildirdi.

800 bin hissedarı bulunan Bradford&Bingley'nin 40 milyar sterlinlik bir değeri elinde tuttuğu belirtiliyor.

İngiltere'de mevduat sahiplerinin bankalarda bulunan paralarının 35 bine kadarki bölümü devlet garantisi altında sayılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon