Balda organik dönem

Rize'nin Fındıklı ilçesinde yılda 17 ton civarında bal üretiliyor. Bunun yaklaşık 2,5 tonu organik bal. Rize'de fındık, çay, kivi başta olmak üzere balda da organik çalışmalar yapılıyor.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 09:52
Abone Ol google-news

Rize'nin Fındıklı ilçesi Kaymakamı Erkan Kılıç, ilçede üretilen 17 ton civarında balın yaklaşık 2,5 tonunun organik bal olduğunu söyledi.

Kılıç, ilçenin 800 ile 1200 metre rakımlarında organik bal üretimi yapıldığını belirtti.
Fındıklı'yı organik tarım ilçesi yapmak istediklerini ifade eden Kılıç, ''Fındıklı bu potansiyele sahiptir. Özellikle organik bal üretimi olmak üzere fındık, çay ve kivi üretiminde ciddi çalışmalar yapıyoruz. Rize Valiliği Özel İdare Müdürlüğü ile Fındıklı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından organik arıcılık destekleniyor'' dedi.

İlçede organik balın Gürcüdüzü mevkisi, Yaylacılar ve Yeni Şehitlik köylerinde üretildiğini kaydeden Kılıç, şunları söyledi:

''Şu anda yeni yayla yolları yapılıyor. Yollar, aracılara arıları götürme ve yerleştirme kolaylığı sağlayacaktır. Yol yapıldıkça kovanlar yavaş yavaş yukarı kesimlere kadar ulaştırılıyor. Yayla yolları, organik arıcılılıkla birlikte turizmin gelişmesine olumlu etkide bulunarak ilçe ekonomisinin gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler