Bebek ölümlerine protesto

Sivil toplum kuruluşları geçtiğimiz günlerde yaşnan bebek ölümlerini protesto etti. Sağlık Bakanlığı önünde grup adına açıklama yapan Gündem Çocuk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Esin Koman, Türk Tabipleri Birliği'nin 2005'teki ölümler karşısında alınması gereken önlemleri ve uyarıları içeren raporuna rağmen hiçbir şeyin değişmediğini ve ölümlerin sürdüğünü belirtti.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 09:55
Abone Ol google-news

Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan bir grup, son dönemde hastanelerde yaşanan bebek ölümlerini Sağlık Bakanlığı önünde balonlar ve oyuncaklarla protesto etti.

Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan grup, buradan Sağlık Bakanlığı'na yürüdü. Gruptakiler, yürüyüş sırasında, ellerinde beyaz balonlar ve üzerinde ''Bebek Ölümlerine Sessiz Kalamayız'', ''Çocuklarının Yaşamını Koruyamayan Bir Ülkede Yaşamaktan Utanıyorum'', ''Sayın Başbakan Nerede Doğacak 3 Çocuk?'', ''Bebek Ölümlerini Durdurun'', ''Sağlık Bakanı Yargılansın'' yazılı dövizler taşıdılar.

Sağlık Bakanlığı önünde grup adına açıklama yapan Gündem Çocuk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Esin Koman, son iki ay içinde İzmir'de ve Ankara'daki hastanelerde ihmal, personel ve altyapı yetersizliği gibi sebeplerle hayatını kaybeden 62 bebeği hatırlamak ve hatırlatmak için toplandıklarını ifade etti.

Son 3 yılda aynı nedenlerle hayatını kaybeden bebek sayısının 100'ü aştığını anlatan Koman, Türk Tabipleri Birliği'nin 2005'teki ölümler karşısında alınması gereken önlemleri ve uyarıları içeren raporuna rağmen hiçbir şeyin değişmediğini ve ölümlerin sürdüğünü belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, ölen bebeklerin ailelerinden özür dileyerek istifa etmesi gerektiğini savunan Koman, Akdağ'ın bakanlık görevi sürerken sağlıklı bir şekilde soruşturma yapılmasının mümkün olmadığını öne sürdü. Basın açıklamasının ardından gruptakiler, ellerindeki beyaz balonları gökyüzüne bıraktılar. Ellerindeki dövizleri ve oyuncakları Sağlık Bakanlığı'nın önüne bırakan gruptakiler, daha sonra dağıldılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler