KESK'in tepkisi

KESK Genel Başkanı Sami Evren, Konfederasyon Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 1 Ekim'de tümüyle yürürlüğe girecek Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'na tepki olarak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yönetimindeki KESK temsiliyetini sona erdireceğini açıkladı.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 10:06
Abone Ol google-news

KESK Genel Başkanı Sami Evren, Konfederasyon genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, SGK Yönetim Kurulu'nda hükümet yetkililerinin yanı sıra sosyal tarafları temsilen işçi, işveren, esnaf ve emekli örgütlerinin birer temsilcisi yer aldığını anımsattı.

SGK Yönetim Kurulu'nda kamu emekçilerini KESK'in temsil ettiğini dile getiren Evren, şunları kaydetti:

''Aradan geçen 2 yıllık süreçte, çalışanların hak ve çıkarlarını korumak doğrultusunda SGK Yönetim Kurulu içinde gösterdiğimiz çabalar maalesef sonuçsuz kalmıştır. Bu noktada, bu antidemokratik kurumda ve onun yönetim kurulunda olmak bizim açımızdan anlamını yitirmiştir. AKP'nin sosyal yıkım planlarına ortak olmamak için yasanın yürürlüğe girdiği 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren SGK Yönetim Kurulundaki temsiliyetimizi sonlandırıyoruz. Önümüzdeki aylarda, toplumun tüm kesimleriyle birlikte oluşturacağımız sosyal program çerçevesinde yapacağımız tüm eylem ve etkinliklerde yasaya karşı tepkimizi ve alternatifimizi ortaya koyacağız.''

Evren, bir soru üzerine, kurum yönetiminden çekilmelerinin görev süreleriyle bir ilgisi bulunmadığını KESK temsilcisinin yönetim kurulundaki süresinin Aralık ayında sona ereceğini belirtti.

Temsilcilerinin bugüne kadar çeşitli yönetim kurulu kararlarına şerhler koyduğunu ancak bunun gereğinin yerine getirilmediğini dile getiren Evren, kurulun kamu çalışanlarının beklentilerine cevap veremeyeceği düşüncesiyle çekilme kararı aldıklarını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler