Preveze Deniz Zaferi

Preveze Deniz Zaferi'nin 470. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü nedeniyle, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Güney Deniz Saha Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'ın mesajları okundu.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 11:03
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ mesajında, Deniz Kuvvetlerinin imkan ve kabiliyetlerinin artırılması gerektiğine dikkat çekti. Orgeneral Başbuğ, mesajında şunları kaydetti:

''Günümüzde ulaştığı teknik ve taktik kabiliyeti ile Silahlı Kuvvetlerin dünya çapındaki saygınlığına önemli katkılar sağlayan Türk Deniz Kuvvetleri içinde bulunulan bölgede etkin ve caydırıcı bir güce ulaşmıştır. Türk Deniz Kuvvetlerinin sahip olduğu öz güven ve tecrübesiyle, gelecekte de kendisine tevdi edilecek her türlü görevi, Atatürkçü düşünce sistemi ve Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde, üstün nitelikli ve disiplinli personeliyle, kıyı sularımızda ve dünya denizlerinde başarıyla yerine getireceğine olan inancım tamdır.''

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç da kutlama mesajında, Türk Deniz Kuvvetleri'nin Türk ulusunun kendisine gösterdiği sevgi ve güvenden aldığı güçle, vatanın ve ulusun güvenlik ve menfaatlerine yönelik her türlü tehdide karşı denizlerdeki nöbetini kesintisiz sürdürdüğünü ifade etti.

Mesajların okunmasının ardından Preveze Deniz Zaferi'ni anlatan bir film izlendi.

Törene, Güney Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Sualp Tayfun Atılır ve Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Levent Erkek katıldı.

Törenin ardından, ilköğretim okulu öğrencileri, Komutanlık içinde yer alan ''Yenikale''yi gezerek, kale hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler