Akman'ın avukatından yalanlama

Adı Deniz Feneri davasına karışan RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın avukatı Ali Yıldız, Akman'ı aklamak için elindeki bütün kartları oynuyor. Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, dün bir basın organında yer alan ''Akman evimize geldi'', ''Akman ikna etmek için evimize kadar geldi'' başlıklı haberlerin, gerçeğe aykırı olduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 12:35
Abone Ol google-news

RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın Avukatı Ali Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, dün bir basın organında yer alan haberde Hasan Kılıç'a atfen yer alan ''Zahid Akman'ın 2002 yılında Almanya'daki evine geldiği, Türkiye'de parti ve TV kanalı kurmak için kendisinden destek istediği, 2007 yılında kooperatifin Frankfurt'ta bulunan bürosuna gittiğinde burada yine Zahid Akman ile görüştüğü'' ifadelerinin, gerçeğe aykırı olduğunu belirtti. Yıldız, şunları kaydetti:

''2002'de ABD'de yaşayan ve resmi kayıtlarda da görüleceği üzere 2002 yılında hiçbir şekilde Almanya'ya gitmemiş olan müvekkilimin, haberde iddia edildiği gibi bu şahsın evine giderek onunla görüşmesi mümkün değildir.

Söz konusu kooperatif 2002 yılı sonlarında kurulmuştur. Müvekkilim 2004 yılında fahri üyeliğe seçilmiş ve bir yıl sonra da bu üyelikten ayrılmıştır. Dolayısıyla 2002 yılında kooperatif yöneticisi olarak bu şahısla görüşmesi mümkün değildir. Müvekkilim bu kooperatifin fahri üyesidir, adı geçen kooperatifin hiçbir toplantısına katılmadığı gibi hiçbir işleminde de imzası bulunmamaktadır. Her iki tarihte de kooperatifle fiili ve hukuki hiçbir ilişkisi bulunmayan müvekkilimin kooperatif adına ya da başka bir sebeple bu şahıslarla görüşmüş olması hukuken ve fiilen yine mümkün değildir. Müvekkilim bu şahısla 2002 yılında görüşmediği gibi 2007 yılında da iddia edildiği gibi kooperatif bürosunda görüşmemiştir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler