Şehidin son yolculuğu

Cudi Dağı mevkiisinde PKK ile çıkan çatışmada hayatını kaybeden şehit Uzman onbaşı İsrafil Işık, Mersin'de toprağa verildi. Tarsus Ulu Cami'de düzenlenen törene, şehidin ailesi ve yakınları, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, milletvekilleri ile çok sayıda askeri personel veyurttaş katıldı.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 12:53
Abone Ol google-news

Şırnak'ın Cudi Dağı mevkisinde terör örgütü PKK'liler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı İsrafil Işık, Mersin'in Tarsus ilçesinde toprağa verildi.

Tarsus Ulu Cami'de düzenlenen törene, şehidin ailesi ve yakınları, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, milletvekilleri ile çok sayıda askeri personel ve yurttaş katıldı.

Tören sırasında, şehidin 3 yaşındaki oğlu Kaan üzerindeki komando kıyafetiyle dikkati çekti.

Şehidin 4 yıllık eşi Seher Işık, ''Ben ona her operasyona gidişinde evden çıkarken (Hakkını helal et) derdim. Bana (Geri döneceğim) diye kızardı. Bu sefer kendisi (helal et) dedi'' diye feryat etti.

Şehit annesi Emine Işık da, ''Kahrolsun PKK. Ağlamayacağım, düşmanları güldürmeyeceğim. Kuzumu kaybettim. Vatan sağ olusun'' diye gözyaşı döktü.

Şehit İsrafil Işık'ın cenazesi, askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı. Ellerinde Türk Bayrağı taşıyan vatandaşlar, terörü lanetledi. Şehidin cenazesi, Tarsus Şehitliği'nde toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler