ÖDP'den eylem

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi bir grup, AKP Ankara İl Başkanlığı önünde Başbakan'ın 'medyayı boykot' çağrısına karşı eylem yaptı. ÖDP Ankara İl Başkanı Hasan Özdinç, yaptığı açıklamada, ''AKP iktidarının hayatın her alanını kuşatarak, kendi renklerinden bir ülke yaratmak istediğini''savundu.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 13:06
Abone Ol google-news

Yüksel Caddesi'nde toplanan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi bir grup, hükümet aleyhinde sloganlar atarak, AKP Ankara İl Başkanlığı'na yürüdü.

ÖDP Ankara İl Başkanı Hasan Özdinç, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''kendisini eleştiren gazeteler için boykot çağrısı yaptığını'' söyledi ve ''Erdoğan'ın böyle bir baskı kurmasının arka planında ortaya çıkan yolsuzlukları gündemden düşürmek ve toplumda kendisine karşı gelişen tepkileri bastırma'' isteği bulunduğunu ileri sürdü.

Özdinç, AKP'nin uyguladığı politikalarla zengini daha zengin yaparken yoksulu da sadakaya ve yardıma muhtaç hale getirdiğini savunarak, ''Burada bir kez daha AKP'nin baskıcı politikalarını protesto ediyoruz. AKP demokrasisini bir kez daha yalanlıyoruz. Yolsuzluklarını, Deniz Feneri'ni yüzlerine vuruyoruz. AKP'nin yolsuzluklarına ve yoksulluğa karşı Ankara'nın her sokağında çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

Bu arada, yürüyüş sırasında bir vatandaşın ÖDP'lilere tepki göstermesi ve grupta bulunanların karşılık vermesi üzerine yaşanan gerginlik, emniyet güçlerinin araya girmesiyle son buldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler