Golf 6. nesliyle göz kamaştırıyor

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'nin ilk olarak 1974 yılında tanıttığı ve aradan geçen 34 yıl içinde ulaştığı 26 milyon adedin üzerindeki satış rakamıyla ulaşılması güç bir başarıya imza atan Volkswagen Golf 6. nesli yollarda. Walter de Silva, Klaus Bischoff ve Grubun yaratıcı tasarım direktörü Flavio Manzoni'nin yönetimindeki tasarım ekibi tarafından geliştirilen Yeni Golf tüm zamanların en iyisi olma hedefiyle tasarlanmış.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 13:12
Abone Ol google-news

‘Trendline’, ‘Comfort­line’ ve ‘Highline’ donanım seviyelerinde, iki ve dört kapılı olarak sunulacak Golf’ün güçlü tasarımı, markanın gelecekteki çizgilerine ilişkin ipuçları veriyor. Yeni Golf, 102 beygirlik benzinli motor seçeneğine ek olarak TSI teknolojisine sahip 122 ve 160 beygirlik 2 adet 1.4 litre hacimli motor seçenekleriyle satışa sunulacak.

Volkswagen’in çift kavramalı şanzıman sistemi olan DSG ise yeni Golf başlangıç seviyesindeki motorları hariç tüm benzinli ve dizel motor seçeneklerinde isteğe bağlı olarak sunulacak. Yeni VW Golf müşterileri, tercih ettikleri motora göre 6 ya da 7 ileri vitesli DSG şanzımanlı modele sahip olabilecekler.

Geliştirilmiş yeni ESP sistemi, Euro Ncap 5 yıldıza sahip güvenlik özellikleri, sürücü diz hava yastığı dâhil yedi hava yastığı, boyun zedelenmelerine karşı geliştirilmiş güvenlik sağlayan aktif kafalık sistemi (WOKS) ve yine standart bir özellik olan otomatik yanan gündüz farlarıyla Yeni Golf, azami güvenlik düzeyini temin ediyor.

Yeni bir değer sunma hedefine sahip 6. nesil Golf, kabin içinde de alışılan Volkswagen kalite ve işçilik standartlarından ödün vermeden görsel bir ziyafet sunmayı başarıyor. Yuvarlak göstergeler, matlaştırılmış krom dekorlar ve genel tasarım yapısı, kompakt sınıfta yer alan yeni Golf’ün kabin içinin daha üst seviyede bir otomobil düzeyine sahip olmasına yardımcı oluyor. Klima kontrol sistemi (Climatronic), ergonomik olarak yerleştirilen elektrikli cam düğmeler ve kapı kaplamaları, yeni modele güç katan unsurlar arasında yer alıyor.

Volkswagen Golf’ün getirdiği bir diğer yenilik ise akustik özelliği. Yeni Golf’de, ön camdaki özel ses emici film, kapılarda ve yan cam oluklarındaki yeni geliştirilen kapama sistemi sürüş seslerini azaltıyor. Yeni biçimlerinden ötürü dış aynalar çok daha az rüzgâr sesi üretiyor. Ayrıca, motor ve yolcu bölmelerini birbirinden akustik olarak daha iyi şekilde izole etmek amacıyla özel değişiklikler de göze çarpıyor. Sessiz dönen lastikler ve yeni motor yatakları ses azatlımı programını tamamlayan diğer özellikler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler