Almanya terör tehdidi altında

Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, Almanya'nın uluslararası terörizm tehdidi altında bulunduğunu söyledi. ''B.Z am Sonntag'' gazetesine de açıklamalarda bulunan Schaeuble, ''Almanya uluslararası terörizmin odağında. Ancak kimsenin endişelenmesine gerek yok, çünkü güvenlik makamlarımız dikkatli'' dedi.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 13:21
Abone Ol google-news

Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, bugün Bonn kentinde ABD, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya ve Polonyalı mevkidaşlarıyla düzenlediği toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, dün Köln/Bonn havaalanında yakalanan 2 terör zanlısının Almanya'da bugüne kadar mevcut tehdit durumunu değiştirmediğini belirtti.

Schaeuble, ''Tehdidin ciddi olduğu doğru, güvenlik makamlarımızın iyi çalıştığı da doğru ve uluslararası işbirliğinde de başarılıyız'' şeklinde konuştu.

Güvenlik makamlarına insanların özgürlüğünü koruyabilmeleri için gerekli enstrümanların verilmesi gerektiğini ifade eden Schaeuble, güvenlik makamlarının sanki insanların özgürlüğünü tehdit ediyormuş gibi açıklamalar yapılmasının, hatta Stasi ya da Gestapo'ya benzetilmesinin kabul edilemeyeceğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler